خواص کنجد
کنجد دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد. قوت، جوانی، تعادل زندگانی و صحت به انسان می بخشد. طعم خوبی دارد و قابل هضم است. اثر آن در تعویض سلول های کهنه بدن بسیار سریع و درمان بیماری های بسیاری است. حکمای قدیمی طب سنتی آن را برتر از هر دارویی می دانستند و استفاده از آن را توصیه می کردند. اگر می خواهید عمری طولانی و همراه با سلامتی داشته باشید با خواص کنجد آشنا شوید.
گیاه شناسی
کنجد گیاهی یک ساله با ارتفاع یک متر و قسمت انتهایی آن پوشیده از کرک است. برگ های باریک و نوک تیز و گل هایی به رنگ سفید یا قرمز دارد. میوه ی این گیاه به شکل کپسول و محتوی دانه های کوچک، مسطح و بیضوی است که “دانه ی کنجد” نامیده می شود و قسمت مورد استفاده ی این گیاه است.
طبیعت
از نظر طب سنتی ایران، کنجد گرم و تر است.
خواص درمانی
چاق کننده و تقویت کننده ی نیروی جنسی است.
برای رفع قلنج مفید است. به این منظور کنجد را آسیاب کرده و با سرکه مخلوط و میل کنید.
کنجد گرفتگی صدا را باز می کند.نرم کننده ی معده و روده است.
کره ی کنجد که شبیه ارده است، غذای خوبی برای کودکان محسوب می شود.
ضماد کنجد پوست را نرم می کند و کبودی، تورم و سیاهی پوست را از بین می برد.
اگر برگ کنجد را به سر بمالید، باعث رشد و سیاهی موی سر می شود.
مدر و قاعده آور است.
فشارخون را کاهش می دهد.
کنجد ضد روماتیسم است .
درمان کننده ی بواسیر است.
برای رفع ناراحتی کیسه ی صفرا مفید است.
کوبیده ی کنجد با عسل، درمان نفخ شکم و باد روده هاست.
دم کرده ی برگ های کنجد، اسهال خونی را برطرف می کند.
روغن کنجد برای رفع تنگی نفس، سرفه ی خشک و زخم ریه مفید است.
روغن کنجد سوزش ادرار را رفع می کند.
مالیدن روغن کنجد به پوست صورت موجب درخشانی، شفافیت و نرم شدن پوست می شود.
مضرات کنجد
کنجد با همه ی خواصی که دارد، برای معده های ضعیف مناسب نیست، زیرا ثقیل الهضم است. این گونه افراد بهتر است روغن کنجد را با عسل و سرکه بخورند.
منبع: مجله نیک ونو/ شماره۳۴
برگرفته از سایت بوعلی دارو