شبدر قرمز؛ یکی از دشمنان سرطان
نامها:
نام فارسی: شبدر قرمز
نام انگلیسی:Red Clover
نام علمی:Trifolium Pratenes
معرفی گیاه:
ارتفاع شبدر قرمز بسیار کم است و بیشتر از ۱۵ سانتیمتر نمیشود. برگهای آن بیضیشکل، دراز و دارای سه برگچه است و به همین دلیل در قرون وسطی مورد احترام مسیحیان بوده، زیرا آن را سمبل خداوند، مسیح و روحالقدس میدانستند. این گیاه از نظر داشتن مواد مغذی برای علوفه حیوانات به کار میرود.
طبع گیاه:
شبدر قرمز از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است.
رویشگاه:
گیاهی است علفی و چندساله که در مناطق معتدله کره زمین میروید. در شرایط مساعد، این گیاه هفتساله است ولی در آبوهوای گرم فقط دو سال عمر میکند.
فرآوردهها:
دمکرده شبدر قرمز
مقدار ۳۰ گرم گیاه خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و مدت ۵ دقیقه دم کنید. مقدار مصرف آن یک فنجان سه بار در روز است.
جوشانده شبدر قرمز:
مقدار ۵۰ گرم سرشاخههای گلدار شبدر قرمز را در مقداری شیر یا آب ریخته و بگذارید تا مدتی بجوشد و پس از سرد کردن بهصورت ضماد روی پوست و یا قسمتهای دردناک بدن بگذارید.
ترکیبات شیمیایی:
گل شبدر حاوی مواد شیمیایی مانند تریفولین، ایزوتریفولین و اسانس روغنی میباشد. این گیاه دارای املاح معدنی مانند سیلیس، آهن، ، گوگرد، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی، مس، سرب، نیکل و کوبالت است.
موارد مصرف و اثرات درمانی شبدر:
مهمترین خاصیت شبدر قرمز ضد سرطان بودن آن است.
تمیزکننده خون و بدن است.
سرفه را برطرف میکند.
دردهای عضلانی را برطرف میکند.
تورم پوستی را از بین میبرد.
شبدر تازه بهعنوان مسهل به کار میرود.
درمانکننده آسم است.
برای درمان آبآوردگی بدن مفید است.
دلپیچه را برطرف میکند.
برای درمان آرتروز، رماتیسم و ورم بیضه باید برگ شبدر را در روغن زیتون جوشانده و روی قسمتهای دردناک بمالید.
برای طول عمر و جلوگیری از بیماریهای قلبی شبدر قرمز بخورید.
تشنج را علاج میکند.
برای التیام زخمها، ضماد شبدر قرمز را روی زخم بگذارید.
برای از بین بردن خارش شبدر را له کرده و روی پوست مالید.
موارد منع مصرف:
مصرف زیاد شبدر خطرناک است، زیرا دارای اسید سیانیدریک میباشد ولی استفاده متعادل از آن هیچگونه خطری نداشته و بسیار مفید است.
منابع:
طبیعت و سلامتی (غذا داروها)
برگرفته از سایت مفید طب