خواص درمانی بلوط در طب سنتی
بلوط از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
خواص میوه بلوط
میوه بلوط از قدیم الایام مورد مصرف بوده و از آن به عنوان غذا استفاده می کرده اند. حتی آن را خشک و آرد کرده و با آرد گندم مخلوط می کنند و از آن نان تهیه می نمایند. می توان بلوط را بو داده و سپس آن را آرد کرده و از آن چائی تهیه کنید. مقدار مصرف آن یک قاشق چای خوری در یک لیوان آب جوش می باشد. این دم کرده را می توان برای موارد زیر به کار برد:
• بواسیر را برطرف می کند.
• اسهال ساده و اسهال خونی را رفع می کند.
• درد معده و گاز معده را برطرف می کند.
• برای رفع کم خونی موثر است.
• نرمی استخوان را درمان می کند.
• برای تقویت عمومی بدن موثر است.
• برای معالجه اسهال اطفال، آرد بلوط را با کاکائو مخلوط کرده و دم کرده آن را به اطفال بدهید.
خواص پوست درخت بلوط
برای استفاده از پوست درخت بلوط می توان آن را آرد کرده و با عسل مخلوط کنید و یا اینکه یک قاشق آرد آن را در یک لیوان آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کنید.
• خونریزی ها را متوقف می کند.
• درمان کننده بواسیر خونی است.
• خاصیت ضدعفونی دارد.
• ادرار را زیاد می کند.
• ترشحات زنانه را برطرف می کند.
منبع: کتاب یکصد گیاه معجزه گر/ دکتر سهراب خوش بین
برگرفته از سایت بوعلی دارو