چای زالزالک، آرامشبخش قلب
زالزالک از میوههایی است که معمولا کمتر در میوه فروشیها دیده میشود، این درحالی است که این محصول مناطق گرمسیری علاوه بر طعم دلپذیر، ریزمغذیهای فراوانی دارد که فواید بسیاری را به بدن میرسانند. زالزالک بومی مناطق آسیایی، اروپایی و آفریقایی و دارای تانن، مازو، اسید تارتریک و اسید مالیک است. میوهی تازه آن روغن چرب، قندهای گلوکز، فروکتوز، مواد معدنی گوناگون مانند کلسیم، ویتامین C و مقداری پکتین دارد. این میوه مصرف مختلفی در صنعت غذا دارد و از چای آن نیز بسیار استفاده میشود. با خواص این چای خوش عطر و طعم آشنا شوید.
خواص درمانی
– اگر از بیخوابی رنج میبرید یا دچار انقباضات مکرر عضلانی میشوید، چای زالزالک بنوشید، زیرا آرامبخش است.
– این چای خوش عطر برای افرادی که از افزایش فشارخون رنج میبرند، مفید است.
– چای زالزالک تقویتکنندهی موثر قلب است، به همین دلیل در بهبود بینظمیهای ضربان قلب و بسیاری از اختلالات قلبی مفید است.
– ضد تشنج است و حرکات نامنظم قلب را تنظیم میکند.
– مصرف منظم چای زالزالک، به بهبود خونرسانی قلب در بیماران قلبی کمک میکند.
– تقویت کنندهی عضلات عروق، کاهش دهندهی احتمال تشکیل لخته و مانع از بروز سکتهی قلبی است.
– مصرف روزانه ی یک فنجان چای زالزالک، بدن را در برابر تنشهای روحی مقاوم کرده و به کنترل استرس کمک میکند.
– چای زالزالک در تنظیم عملکرد دستگاه گوارش موثر است.
– میزان کلسترول خون را تنظیم میکند.
– میوهی زالزالک بسیار قابض است، به همین دلیل چای آن به کاهش علائم بیماری اسهال کمک میکند.
– آنتیاکسیدانهای فراوان موجود در چای زالزالک، بدن را در برابر رادیکالهای آزاد مقاوم کرده و احتمال آسیب در برابر سموم محیطی مانند دود سیگار، آلودگی هوا، اشعه ماورای بنفش خورشید و دیگر اشعههای مضر را کاهش میدهد.
– زالزالک ضد اسکلروز است و مصرف آن برای تقویت معده بسیار مفید است.
طرز تهیه
تهیهی این نوشیدنی از میوهی تازه آن خواص بیشتری دارد، به این منظور یک تا دو قاشق غذاخوری میوهی خرد شدهی زالزالک را در یک فنجان آب جوش بریزید، پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه، این دمکردهی گیاهی آماده است.
از آنجا که گل و برگهای این میوه خواص فراوانی دارند، افزودن یک قاشق برگ و گل خشک شدهی زالزالک به چای آن توصیه میشود.
مضرات
مصرف زیاد زالزالک سمی است و خانمهای باردار یا شیرده نباید آن را مصرف کنند.
برگرفته از سایت مجله نیک و نو