خواص شقاقل در طب سنتی
شقاقل نوعی هویج با پوست کمرنگ تر و مزه ی شیرین تر است که در منابع طب سنتی آن را به نام هویج وحشی، زردک ریگی، زردک ریش بزی و هشقیقل آورده اند.
طبیعت
ریشه ی گیاه شقاقل از نظر حکمای طب سنتی گرم وتر است.
خواص درمانی
• خواص دارویی گیاه شقاقل تا چهار سال باقی می ماند و مقدار خوراک آن تا ۲۰ گرم است.
• ویتامین k موجود در آن، برای لخته شدن خون و رشد سلول ها مفید است و خطر بروز پوکی استخوان را کاهش می دهد.
• سیستم گوارشی و دیواره های مویرگ ها را تقویت می کند و آرام بخش و تقویت کننده است.
• فولات موجود در شقاقل مانع از بروز کم خونی می شود و آن را به ویژه هنگام بارداری درمان می کند.
• ترکیبات ضدالتهابی موجود در آن به بهبود التهاب برونشیت در بیماران آسمی کمک می کند.
• پتاسیم همراه با اسید چرب امگا۳ این گیاه انرژی بدن را افزایش می دهد و مانع از خستگی می شود.
• میزان زیاد فیبر موجود در این گیاه در کاهش کلسترول و حفظ قند خون نرمال موثر است.
• اسید فولیک موجود در شقاقل درص ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهد.
• شقاقل بازکننده ی انسداد مجاری عروق و گرم کننده ی معده، کلیه و کبد است.
• شقاقل فشارخون بالا و یبوست را درمان می کند.
• شقاقل خطر نقص جنین را در زنان باردار پایین می آورد.
• آنتی اکسیدان فراوان دارد و ضد روماتیسم است.
• بیماری های کلیوی را درمان می کند.
• فیبر موجود در آن، چربی سوزی طبیعی است.
• ریشه این گیاه خاصیت مدری دارد.
• ویتامینC موجود در آن، در تولید کلاژن موثر است.
مضرات
مصرف این گیاه ممکن است اشتها را کاهش دهد و باعث سردرد شود و عسل مصلح آن است.
منبع: مجله نیک ونو/ شماره ۴۵
برگرفته از سایت بوعلی دارو