لگجین، گیاه بهاری
گیاهشناسی
برگهای این گیاه خودرو به قطر دو سانتیمتر است و گلهایی سفید و بسیار زیبا دارد که حاصل آن میوهای خوش طعم و شیرین است. این گیاه در نقاط مختلف ایران مانند ایلام، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر یافت میشود.
مصرف خوراکی
– از غنچهی گیاه لگجین به عنوان ادویه در تهیهی سس، کره، پنیر سالاد، پیتزا، ساندویچ، غذاهای گوشتی و ماهی و تزیین غذا استفاده میشود.
– میوههای نارس و ریز را پس از برداشت درون سرکه یا آب نمک نگهداری کرده و از آن ترشی درست میکنند.
– در اسپانیا از این گیاه نوعی سس تهیه میشود که بسیار خوش عطر و طعم است.
– میوهی رسیده و پختهی گیاه همراه انواع سبزیجات مصرف میشود.
کاربرد آرایشی
از این گیاه برای ساختن مواد آرایشی مناسب پوستهای خشک و برخی داروهای خاص استفاده میشود.
خواص درمانی
– اگر دچار نفخ میشوید، لگجین را به عنوان یک سبزی خوراکی همراه غذا مصرف کنید.
– این گیاه خاصیت ضد روماتیسمی دارد.
– تصلب شرائین و عفونت کلیه را درمان میکند.
– برای درمان جراحت مفاصل، پوست و بدن به کار میرود.
– پوست ریشهی گیاه برای درمان بیماریهای کبدی و طحال موثر شناخته شده است.
– گیاه لگجین خاصیت مدر و قابض دارد.
– مصرف آن بدن را در برابر سرماخوردگی مقاوم میکند.
– اثر ضد میکروبی و ضد التهابی دارد.
– کم خونی و رنگ پریدگی چهره را رفع میکند.
– ضعف عمومی بدن و ضعف اعصاب را از بین میبرد.
– جوانه و گلهای آن نیروبخش است.
– از جوشاندهی گیاه برای مداوای نقرس استفاده میشود.
– مصرف برگ لگجین، کرم معده و روده را از بین میبرد.
– پوست این گیاه آرامکننده، معرق و ملین است.
– در رفع سرفه و تسکین حملههای آسم موثر است.
برگرفته از سایت مجله نیک و نو