طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

گل ماهور، درمان سوختگی‌ها

گیاه شناسی

گل ماهور که در طب سنتی ایران به خرگوشک، درماهى و زرماهى شناخته می‌شود، گیاهی بومی آسیا، اروپا و مدیترانه است. این گل ۳۵۰ گونه در جهان دارد که حدود ۴۰ گونه‌ی آن بومی ایران( دامغان) هستند. نوع معمولی آن، گل‌های زردی دارد که زمان برداشت‌شان خرداد تا شهریور ماه است. قسمت‌های مورد استفاده‌ی گل ماهور گل، برگ و ریشه‌ی آن است که خواص درمانی فراوانی دارند و در معالجه‌ی سرماخوردگی، آنژین و برونشیت استفاده می‌شوند. برای استعمال خارجی و رفع درد مفصل‌ها، به شکل کمپرس و در بهبود زخم‌ها و سوختگی‌ها به شکل پانسمان به‌کار می‌رود.

خواص دارویی

– عملکرد غده‌ی تیروئید را تنظیم می‌کند، بیمارانی که در مرحله‌ی درمان هستند باید قبل از مصرف این گیاه با پزشک خود مشورت کنند.

– چند برگ تازه‌ی گل ماهور را در شیر بپزید و روی پوست قرار دهید. بسیاری از ناراحتی‌های پوست‌های خشک با این مرهم برطرف می‌شوند.

–  از گل‌های گیاه، رنگ زردی به دست می‌آید که زنان روم باستان از آن برای رنگ کردن موهای خود استفاده می‌کردند.

– دم‌کرده‌ی این گیاه خلط‌آور است و آسم، سرفه‌های مزمن و ذات‌الریه را درمان می‌‌کند‌.

– علایم بیماری‌ مانند اسهال، بواسیر و عفونت مثانه را بهبود می‌دهد.

– انگل‌های روده‌ای را از بین می‌برد.

– دم‌کرده‌ی آن ضداسترس و کم‌خونی است.

– خاصیت ضداسپاسم دارد و گرفتگی معده را رفع می‌کند.

– این گل برای نرم شدن پوست آسیب دیده مفید است.

– دم‌کرده‌ی گل‌های این گیاه، تسکین دهنده‌ی قوی است و برای درمان میگرن از آن استفاده می‌شود.

– آب این گیاه و پودر تهیه شده از ریشه‌های خشک آن زگیل را از بین می‌برد.

–  دم‌کرده‌ی آن خواب‌آور است.

–  مالیدن دم‌کرده‌ی برگ آن روی زخم باعث بهبود عفونت می‌شود.

– التهاب نای را از بین می‌برد.

– گزش حشرات و تاول را درمان می‌کند.

– برای درمان سرماخوردگی، باید گرد گیاه را به شکل انفیه به بینی کشید.

– گیاه را یک هفته در نیم لیتر روغن زیتون یا روغن بادام شیرین قرار دهید و جهت مداوای و روماتیسم استفاده کنید.

– در معالجه‌ی تب یونجه موثر است.

– ترکیبی از روغن زیتون و دم‌کرده‌ی آن، گوش درد را درمان می‌کند.

روش مصرف

مقداری از گل‌های تازه یا خشک گیاه را در یک لیتر آب‌جوش دم‌کرده، سپس آن را صاف کنید و روزانه سه تا چهار فنجان بنوشید. جوشانده‌ی گل ماهور، بیشتر جهت استعمال خارجی تهیه می‌شود.

شربت

۲۵ گرم گل ماهور و ۵۰ گرم عسل را در یک لیتر شیر بجوشانید، صاف کنید و برای سرفه‌ی مزمن و هر نوع ناراحتی ریوی یا سینه‌ای، روزانه شش قاشق از این شربت بنوشید.

استعمال غیرخوراکی

– چند برگ گل ماهور را در شیر بجوشانید، له شده‌ی آن را به شکل ضماد روی کورک و انواع زخم‌های جلدی قرار دهید.

– حمام آن‌ برای مداوای بواسیر مناسب است.

طریقه جمع آوری

گل‌های این گیاه را باید در هوای آفتابی به شکل تدریجی که گیاه گل می‌دهد، چید و فقط کاسه‌ی آن را بدون حقه‌ی گل جمع‌آوری کرد.

گلبرگ‌ها نباید پلاسیده شوند و باید به سرعت آن‌ها را در خشک کن با حد اکثر دمای ۶۰ درجه سانتی‌گراد خشک کرد که در این حال به رنگ زرد روشن می‌مانند.

برگرفته از سایت مجله نیک و نو

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0