سرکه؛ آنتی بیوتیکی طبیعی
نامها:
نام فارسی: سرکه
معرفی:
سرکه از جذب مواد مضر به بدن جلوگیری میکند. به ترشحات معدی کمک و عفونتهای صفراوی را از بین میبرد. یک لیوان از آن ۳۳ کالری انرژی دارد و سرشار از ویتامینها و املاح معدنی است.
مصرف آن در انواع ترشیها، شورها و سالادهای فصل باعث خوشمزگی، طعمدهندگی، تحریک اشتها و ترشح بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر می کند. از سوی دیگر، سالادهایی که با ترشیجاتی نظیر سرکه طعم میگیرند، سالمترین و مغذیترین نوع سالاد هستند، زیرا این طعمها سبب جذب بیشتر مواد ویتامینی و پروتئینی موجود در مواد سالاد مثل کاهو، هویج، خیار و گوجهفرنگی میشوند. از این رو استفاده از آن در تهیه سالادهای فصل توصیه میشود.
طبع:
دارای طبع سرد و خشک است.
موارد مصرف و اثرات درمانی سرکه:
لثه را تقویت و به هضم غذا کمک بسیار زیادی میکند.
اگر در دهان بگیرید درد دندان را ساکت میکند و اگر با نمک در دهان بگیرید، خون دندان کشیده شده را بند میآورد.
برای معالجه مسمومین فوراً سرکه گرم کرده بخورانید، ایجاد قی کرده و معده را شستشو میدهد.
اگر آن را با عسل مخلوط و بر روی لکههای زیر چشم مالیده شود رنگ و خون مرده را از بین میبرد.
در سردردهای مزمن و همچنین سردردهای ناشی از آفتاب، سرکه را بو کنید یا یک دستمال را با سرکه گرم شده آغشته و به پیشانی بمالید.
چند قطره از آن را اگر در گوش چکانده شود برای وزوز گوش و سنگینی آن بسیار مفید است.
اگر آن را بر جایی که عقرب یا دیگر حشرات، گزیده بگذاریم آن را بهبود بخشیده و درد را ساکت مینماید.
اگر آن را رقیق کرده و همراه با کمی نمک مصرف کنید، برای درمان گلودرد بسیار مفید میباشد.
سرکه دارای موادی است که سبب کشته شدن باکتریها و قارچها شده و همچنین هضم بسیاری از مواد غذایی از جمله گوشت را آسان میکند.
موارد منع مصرف:
مبتلایان به زخم معده و افراد لاغر در مصرف آن احتیاط نمایند.
زنان باردار باید در مصرف آن احتیاط کنند.
منابع:
درمان بیماریها با داروهای معجزهگر گیاهی
برگرفته از سایت مفید طب