طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

دمنوش بومادران را امتحان کنید



بومادران گیاهی است از تیره‌ی گل ستاره‌ای‌ها (کاسنیان) به ارتفاع ۲۰ تا ۹۰ سانتی‌متر که برگ‌هایی بدون دم برگ، دراز، پوشیده از کرک و بریدگی‌های زیاد و باریکی دارد. گل‌های سفید رنگ کوچک و مجتمع در قسمت انتهایی ساقه قرار دارند و همه‌ی قسمت‌های گیاه تلخ ‌مزه است.

بومادران، علف هرز مزارع است و به شکل خودرو در دشت‌ها، کنار جاده‌ها، نواحی کوهستانی اروپا و در مناطقی از شمال ایران و ارتفاعات البرز می‌روید. زمان گل‌دهی آن از اواخر اردیبهشت تا پایان تیر ماه و بهترین زمان برداشت، نیمه‌ی اول تیر ماه است. قسمت دارویی این گیاه، برگ‌ها و گل‌های آن هستند.

نام لاتین این گیاه برگرفته از «آشیل» قهرمان افسانه‌ای یونان است. گفته می‌شود در دوران نبردهای تروآ (حدود ۱۲۰۰ سال قبل از میلاد) از بومادران برای درمان زخم و جلوگیری از خونریزی و عفونت استفاده می‌شد.

نام مرسوم آن یعنی «خون دماغ» کاربرد سنتی آن یعنی بندآورنده‌ی خونریزی را بیان می‌کند.

خواص درمانی

* تاثیر روی دستگاه قلبی – عروقی

– نوشیدن دمنوش بومادران رسوبات رگ‌ها و اجزای بدن را از بین می‌برد.

– برطرف‌کننده‌ی ورم رگ‌ها است.

– از خونریزی بینی جلوگیری می‌کند.

– کاهش‌دهنده‌ی قند خون است.

– از دمنوش بومادران می‌توان برای درمان بیماری‌های قلبی مانند ضعف، گرفتگی و درد قلب، ورم عضله‌ی قلب و سکته قلبی استفاده کرد.

– فشار خون را پایین می‌آورد.

– درمان‌کننده‌ی رگ‌های واریسی است.

* تاثیر روی دستگاه عصبی

– دمنوش بومادران برای انواع سردردهای میگرنی مفید است.

– برای صرع و تشنج تجویز می‌شود.

– به منظور تسکین اعصاب و بی‌خوابی شب‌ها دمنوش بومادران بنوشید.

– دمنوش بومادران رقیق‌کننده و ضد لخته شدن خون در عروق است.

* تاثیر روی دستگاه ادراری و تناسلی

– برای درمان عادت ماهانه که به علت ترس یا سرمازدگی نامنظم شده است، بعد از پاک شدن، روزی سه فنجان دمنوش بومادران بنوشید.

– این دمنوش تسکین‌دهنده‌ی دردهای قاعدگی و قاعده‌آور است.

– برای کاهش خونریزی زیاد عادت ماهانه و خونریزی بین عادت، بعد از پاک شدن به مدت یک هفته روزی سه فنجان بنوشید.

– دمنوش بومادران ادرارآور است.

– برای برطرف کردن ترشحات زیاد رحم هر ماه به مدت یک هفته از دمنوش بومادران بنوشید.

– دفع‌کننده‌ی سنگ کلیه است.

– برای درمان سوزش و سختی ادرار از دمنوش بومادران بنوشید.

* تاثیر روی غدد

– به منظور تقویت کبد بعد از غذا یک فنجان از دمنوش بومادران بنوشید.

– نوشیدن این گیاه باعث افزایش تعریق می‌شود.

* تاثیر روی دستگاه تنفسی

– برای درمان تنگی نفس مفید است.

– برای رفع سرماخوردگی از دمنوش این گیاه بنوشید.

– به منظور تخلیه‌ی سینوس‌ها با دمنوش بومادران استنشاق کنید.

* تاثیر روی دستگاه حرکتی

– در درمان سیاتیک، روغن بومادران را به محل درد بمالید.

– برای تسکین دردهای رماتیسمی مفید است.

– کسانی که دست‌های‌شان خواب می‌رود از دمنوش بومادران بنوشند.

– برای درمان واریس نیز تجویز می‌شود.

* تاثیر روی دستگاه گوارش

– در رفع بی‌اشتهایی مفید است.

– دمنوش بومادران برطرف‌کننده‌ی اسهال است.

– برای دفع کرم روده و معده، حداقل به مدت ده روز، صبح و شب یک فنجان از دمنوش بومادران بنوشید.

– در درمان بواسیر مفید است.

– بادشکن و تقویت‌کننده‌ی معده و ضد انگل ژیاردیا است.

– برای درمان زخم معده و اثنی‌عشر از دمنوش بومادران بعد از غذا بنوشید.

* تاثیر روی پوست

– به منظور بهبود زخم‌های چرکین می‌توان آن را با دمنوش بومادران شست‌وشو داد.

– برای روشن شدن پوست، رفع تحریکات جلدی و درمان جوش‌های آکنه، دمنوش بومادران را با پارچه تمیزی روی پوست بمالید.

– برای جلوگیری از چین و چروک‌ صورت با جوشانده‌ی بومادران صورت را کمپرس کنید.

– برای درمان لک و پیسی هر ماه به مدت یک هفته، دمنوش بومادران بنوشید.

– برای درمان جوش و آکنه، دمنوش بومادران بنوشید.

* خواص دیگر

– به منظور روییدن مو، ضماد گرم بومادران را روی محل مورد نظر بگذارید.

– برای جلوگیری از ریزش مو با جوشانده‌ی بومادران سرتان را بشویید.

– دمنوش بومادران رفع‌کننده‌ی بلغم است.

– جویدن برگ تازه‌ی بومادران برای دندان‌درد توصیه می‌شود.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی

– مصرف بومادران در دوران حاملگی منع شده است، همچنین مصرف دمنوش آن نباید بیش از یک هفته باشد.

– مصرف زیاد بومادران باعث حالت تهوع و سرگیجه می‌شود.

– از آن‌جا که دمنوش این گیاه سریع فاسد می‌شود، سعی کنید زود مصرف کنید.

طبیعت

بومادران از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک است.

طرز تهیه

یک قاشق چای‌خوری از سرشاخه‌های گل‌دار را با حدود یک لیوان آب جوش در قوری بریزید و بیست دقیقه آن را روی شعله‌ی غیرمستقیم قرار دهید و پس از صاف کردن، آن را با عسل، شیرین و میل کنید. خوردن آن به مدت یک هفته و هر روز تا سه بار مجاز است.

برگرفته از سایت مجله نیک و نو 

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0