طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

دمنوش ریحان بنوشید

دمنوش‌ها، نوشیدنی‌های سنتی هستند که خواص درمانی بسیاری دارند و می‌توانند در ایجاد آرامش و درمان برخی بیماری‌ها نقش بسزایی داشته باشند. دمنوش ریحان با رنگی شبیه دمنوش رزماری و عطری دلنشین می‌تواند در یک روز شلوغ و خسته‌کننده، یک پیشنهاد خوب باشد زیرا طعم این دمنوش بسیاری از سلیقه‌ها را راضی نگه می‌دارد. فقط یادتان باشد میزان برگ ریحانی که برای تهیه‌ی دمنوش از آن استفاده می‌کنید روی طعم تند آن تاثیر مستقیم دارد. پیشنهاد می‌کنیم برای شیرین کردن آن از عسل استفاده کنید تا از طعم واقعی آن لذت ببرید.

طبیعت

از نظر طب سنتی ایران، طبیعت ریحان گرم و خشک است.

دمنوش ریحان

ریحان نام گیاهی علفی و یک‌ساله از تیره‌ی نعناعیان است که آن را «شاسپَرهَم»، «شاه اسپرغم» و «سبزی سلطنتی» نیز گفته‌اند. ارتفاع ساقه‌های آن تا ۶۰ سانتی‌متر می‌رسد و از برگ‌های معطرش به عنوان سبزی خوردن استفاده می‌کنند. ریحان، در دو نوع سبز و بنفش می‌روید.

برگ‌های آن به شکل متقابل بیضوی و نوک‌تیز و گل‌های آن معطر و کوچک به رنگ‌های سفید، قرمز و گاهی بنفش است.

تخم این گیاه سیاه و ریز است. برگ ریحان و سرشاخه‌های جوان آن در رژیم‌های مختلف غذایی استفاده می‌شود. ریحان در طول رویش به هوای گرم، نور و آب کافی نیاز دارد. این گیاه به سرما بسیار حساس است.

ریحان سرشار از ویتامین A، K، آهن، کلسیم و دیگر مواد مغذی است. برگ و تخم آن نیز اثرات درمانی فراوان دارند.

خواص درمانی

* تاثیر روی دستگاه قلبی – عروقی

– دمنوش برگ ریحان باعث افزایش سلامت قلب و راحتی ماهیچه‌های آن می‌شود.

– تپش قلب را منظم می‌کند.

– از گرفتگی رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند.

– دمنوش ریحان فشار خون را تنظیم می‌کند.

* تاثیر روی دستگاه عصبی

– دمنوش برگ ریحان اثر ضد تشنج دارد.

– معالج سردردهای میگرنی و عصبی است.

– دمنوش برگ ریحان درمان‌کننده‌ی سرگیجه است.

– آرام‌بخش است.

– در رفع بی‌خوابی موثر است.

– سردردهای هنگام سفر را رفع می‌کند.

* تاثیر روی دستگاه ادراری و تناسلی

– دمنوش ریحان، ادرارآور است.

– دمنوش تخم ریحان برای درمان ورم کلیه مفید است.

– در درمان ترشحات زنانه به کار می‌رود.

– عفونت‌های ادراری و مشکلات کلیوی را درمان می‌کند.

– در دفع سنگ‌های مثانه مفید است.

* تاثیر روی غدد

– دمنوش برگ ریحان افزایش‌دهنده‌ی شیر مادران است.

* تاثیر روی دستگاه تنفسی

– دمنوش برگ ریحان برطرف‌کننده‌ی تورم گلو، گلودرد و آنژین است.

– برای از بین بردن سرفه و سیاه‌سرفه بسیار مفید است.

– در درمان آسم موثر است.

* تاثیر روی دستگاه حرکتی

– دمنوش ریحان در درمان دردهای نقرسی مفید است.

* تاثیر روی دستگاه گوارش

– دمنوش ریحان دستگاه‌هاضمه را تقویت می‌کند.

– دمنوش تخم ریحان برای رفع دل‌درد مفید است.

– نوشیدن یک فنجان دمنوش ریحان، نفخ و گاز معده را از بین می‌برد.

– در هضم غذا موثر است.

– بی‌اشتهایی را رفع می‌کند.

– در درمان اسهال موثر است.

– در درمان دردهای روده‌ای موثر است.

– یبوست را رفع می‌کند.

* تاثیر روی پوست

– مصرف دمنوش ریحان می‌تواند باعث بهبود چین و چروک‌های دست و صورت شود.

* خواص دیگر

– دمنوش ریحان تب‌بر است.

– دمنوش تخم ریحان مسکن است.

– دمنوش برگ ریحان ضدعفونی کننده است و به عنوان دهان‌شویه برای رفع التهابات و زخم‌های دهانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

– مقاومت بدن را در برابر بیماری‌ها افزایش می‌دهد.

طرز تهیه دمنوش برگ ریحان

یک قاشق غذاخوری برگ خشک‌شده‌ی ریحان را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و ده دقیقه آن را روی شعله‌ی غیرمستقیم قرار دهید، سپس آن را صاف کنید و با عسل مخلوط و میل کنید.

دمنوش تخم ریحان

باید یک قاشق چای‌خوری تخم کوبیده‌شده‌ی ریحان را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و بیست دقیقه آن را روی شعله غیرمستقیم بگذارید تادم بکشد. پس از صاف کردن، آب را با عسل مخلوط و میل کنید.

***

خواص درمانی ریحان

ریحان گیاه بسیار متنوعی است که به علت داشتن عطر و طعم خوبش در انواع غذاها استفاده می‌شود و البته در درمان بیماری‌های مختلف هم کاربرد دارد.

سرماخوردگی و تب

در فصل‌های سرد سال، بدن بیشتر مردم ضعیف می‌شود و خیلی‌ها دچار سرما خوردگی و تب می‌شوند. اگر ریحان را به چای یا شیرگرم یا حتی آب ساده اضافه کنید خیلی زود علایم سرما خوردگی را از بین می‌برد.

پاک کردن لکه‌ها

اگر روی پوست‌تان لکه دارید ریحان می‌تواند در رفع آن‌ها کمک‌تان کند. برگ ریحان را بجوشانید و دریک فنجان آب، به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید. بعد از خنک شدن با یک پنبه، این مایع را به لکه‌های پوستی بزنید و بعد از ده دقیقه بشویید. اگر چند روز این کار را تکرار کنید پوست‌تان شفاف خواهد شد.

سرشار از مواد مغذی

بخش‌های مختلف این گیاه برای عملکرد درست بدن بسیار موثر است. ریحان کالری و کلسترول کمی دارد و غنی از مواد معدنی، ویتامین‌ها و سایر مواد مغذی مورد نیاز برای سلامتی است.

خواص ضد باکتریایی

ریحان به دلیل داشتن اوژنول، لینالول، لیمونن، سیترال، ترپینول خواص ضدباکتریایی دارد. عصاره‌ی آن را روی زخم می‌کشند تا مانع عفونت شود. افزودن ریحان به سبزیجات باعث سالم شدن غذا می‌شود.

قلب سالم

ریحان سرشار از بتاکارون و کاروتنویید است و نوعی آنتی هستامین محسوب می‌شود که با کلسترول مبارزه می‌کند و منبع بسیار خوبی از منیزیم است. جریان خون را به قلب و سایر نقاط بدن بهبود می‌بخشد و در نتیجه سلامت قلب و عروق را تضمین می‌کند.

محافظ دستگاه گوارش

ریحان ضدالتهاب است و به بیماری التهاب روده، معده، سو‌هاضمه و یبوست کمک زیادی می‌کند.

آهن طبیعی

ریحان منبع خوبی از آهن است. دو فنجان ریحان تازه یا یک قاشق غذاخوری ریحان خشک شده،۱۰درصد آهن مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. اگر شما کمبود آهن دارید باید ریحان را در رژیم غذایی خود بگنجانید. دختران درسن بلوغ باید برای جبران آهن از دست رفته از ریحان استفاده کنند.

سم زدایی

معمولا به دنبال رژیم غذایی نادرست یا پرخوری، سموم بسیاری وارد بدن می‌شوند و بدن دچارکم خوابی و کم تحرکی می‌شود. برای این که بدن به حالت طبیعی برگردد، کبد باید سم‌زدایی شود، ریحان این کار را انجام می‌دهد.

اختلالات دستگاه تنفسی

درمان اختلالات تنفسی با ریحان بسیار موثر است. ترکیب عسل، زنجبیل و عصاره ریحان اثر شگفت‌انگیزی در بیماری‌هایی مانند برونشیت، آنفولانزا و آسم دارد. عصاره‌ی برگ ریحان با میخک و نمک برای تسکین بیماری‌ها موثر است.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی

عوارض خاصی برای آن ذکر نشده است اما باید از مصرف زیاد آن خودداری کرد.

دکترفهیمی

برگرفته از سایت مجله نیک و نو 

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0