قارچ خوراکی و تمام فواید آن
نامها:
نام فارسی: قارچ
نام انگلیسی:Agaricus biporus
نام سنتی: فطر
معرفی:
قارچها در حقیقت گیاه نیستند و خود گروه جداگانهای از موجودات زنده را تشکیل میدهند که از جهاتی شبیه گیاهان و از جهاتی شبیه جانوران هستند. قارچ دارای دو نوع خوراکی و سمیاست. برای تشخیص سمی بودن آن، آن را با سطح کاغذ نقرهای مماس کنید و پس از چند ساعت اگر سیاه رنگ شد سمی است. اگر خام خورده شود یا به مقدار کم پخته شود خواص خود را حفظ و زود هضم میگردد.
نکته:
موقع پختن قارچ باید دقت کرد که زیاد چرب نشود چون چربی زیاد هضم آن را مشکل میکند.
افراد مبتلا به نقرس (افزایش اسید اوریک بدن) و ورم مفاصل باید از خوردن آن خودداری کنند.
طبع قارچ:
دارای طبع گرم است. در برخی منابع آمده است که قارچ دارای طبع سرد و تر است. مصلح آن خردل، پختن با نمک و شوید، روغن کنجد و زیتون، پونه، آویشن، فلفل، زنجبیل و زیره میباشد.
ترکیبات شیمیایی:
ویتامینهای موجود در آن B1,B2 و B6 هستند و همچنین دارای ویتامینهایی از قبیل C,D و K میباشد. قارچ دارای املاح معدنی زیادی نظیر کلسیم، پتاسیم، منگنز، سدیم، سیلیس، کلر و کوبالت است و به دلیل غنی بودن از پروتئینها، گوشت گیاهی محسوب شده و جسم را شاداب میکند. علاوه بر این دارای مقادیر زیادی اسید فولیک بوده که برای مبتلایان به سرطان بسیار مفید است و به خاطر وفور املاح در آن، فعالیت مغزی را افزایش میدهد.
موارد مصرف و اثرات درمانی قارچ :
به عقیده بعضی دانشمندان در قارچ مادهای وجود دارد که از رشد سلولهای سرطانی جلوگیری میکند.
از آنجایی که کلسترول خون را کم میکند و چاق کننده هم نیست برای مبتلایان به بیماری قلبی و چربی خون بسیار مفید است.
برای کسانی که در رژیم غذایی خود از گوشت استفاده نمیکنند بسیار مفید است و جایگزین آن میگردد.
در برخی منابع آمده است که به هضم غذا کمک کرده و فعالیت دستگاه هاضمه را تنظیم مینماید.
برای کسانی که دچار کمبود مواد معدنی در بدن هستند مفید است.
برای کم خونیهای شدید مفید بوده و خستگی را رفع میکند.
کلسترول خون را پایین آورده و برای بیماران دیابتی مفید است.
اگر نیم مثقال قارچ با یک استکان آب چغندر خورده شود درمان درد کمر، درد پا، درد معده و سردرد است.
برای درمان مسمومیت ناشی از قارچ، ده تا پانزده گرم سولفات دو سود را در نیم لیتر آب ریخته و به مسموم بدهید.
دستگاه دفاعی بدن را تقویت و گردش خون را بهبود میبخشد.
برای مبتلایان به یبوست مفید است و استخوانها را تقویت میکند.
خوردن آن برای مبتلایان به پوکی استخوان مفید است.
قلیل الغذا، ردی الکیموس، دیرهضم، مولد خون بلغمیو نفاخ است.
چکاندن آبی که در اثر بریان کردن قارچ باقی میماند برای رفع آب مروارید نافع است.
استفاده از قارچ در محیط آزمایشگاه مانع از تکثیر بیش از اندازه فیبروبلاستها در چشم میشود، بنابراین پس از جراحی گلوکوم چشم، از تشکیل بافت جوشگاهی و اختلال در دید جلوگیری میکند. به علاوه در درمان ناهنجاریهای شبکیه نیز مفید است.
موارد منع مصرف:
مبتلایان به نقرس، ناراحتیهای اعصاب، سوءهاضمه، دل پیچه و بیماران کبدی باید در مصرف آن احتیاط کنند.
اطفال، سالمندان و زنان حامله باید در مصرف آن احتیاط کنند.
اگر پس از خوردن قارچ آب سرد بخوریم بسیار مضر است.
زیاد خوردن آن موجب سکته، فلج، سنگینی زبان و تنگی نفس میشود.
منابع
فرهنگ داروهای گیاهی
درمان بیماریها با داروهای معجزه گر گیاهی
طبیعت و سلامتی (غذا داروها)
برگرفته از سایت مفید طب