طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

خربزه؛ زینت زمین از دیدگاه پیامبر (ص)


نام‌ها:
نام فارسی: خربزه

نام انگلیسی: Cucumis melo

نام سنتی: بطیخ

معرفی:
خربزه سرشار از ویتامین‌های A و C و املاح معدنی نظیر، پتاسیم، منگنز و سلولز است.

در اصل از سبزیجات متعلق به خانواده کدوییان است که ارقام مختلفی دارد. از انواع خربزه، طالبی و گرمک را می‌توان نام برد که گرمک نوع دیررس طالبی است. علاوه بر مصرف میوه خربزه، از تخم‌های بو داده آن در بعضی مناطق به‌عنوان آجیل استفاده می‌شود.[۱]

مشخصات طالبی شیرین و معطر:
طالبی باید کاملاً نرم و ضخیم و بدون لکه باشد و رایحه مطبوعی از آن به مشام برسد و شیارهای پوست آن کاملاً واضح باشند. اگر در طرف مقابل دم طالبی دایره بزرگ و پررنگی مشاهده شود نمایانگر طعم بهتر آن است.[۱]

طبع میوه:
دارای طبع سرد و تر است.[۲] اما در برخی منابع آمده است که دارای طبع گرم و تر است و مصلح آن آب انار ترش و سرکه می‌باشد.[۳]

موارد مصرف و اثرات درمانی خربزه :
سرشار از ویتامین‌های A,B2,C است. ویتامین B2 آن به‌قدری زیاد است که از این لحاظ کمتر میوه‌ای با آن برابری می‌کند.
خاصیت ضد انعقاد خون دارد، خون را رقیق می‌کند و سبب کاهش خطر حمله‌های قلبی می‌شود.
در ردیف خوراکی‌های ضد سرطان جای دارد.[۱]
گوشت خربزه را له کرده و به شکل ضماد روی سوختگی‌های سطحی پوست بدن می‌گذارند.
مصرف تخم آن قوه‌ی باء را زیاد و سبب افزایش قدرت جنسی می‌شود.
ضماد حاصل از تخمیر آن یا پوست کوبیده آن جلا دهنده صورت و برطرف‌کننده لک‌های پوستی است.[۲]
آشامیدن جوشانده ۶ گرم پوست خشک آن، جهت دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است.
تخم خربزه مدر، بازکننده انسدادهای کبدی و پاک‌سازی کننده کلیه و مثانه بوده و قوت داروها را به کبد و مجاری ادرار می‌رساند و برای سوزش ادرار مفید است.
خربزه خاصیت دیورتیک (ادرارآور) دارد و تخم آن دارای خواص ضدالتهاب، ضد درد و آنتی‌اکسیدان است.
ماسک پودر تخم پوست‌نکنده خربزه جهت شفافیت پوست و رفع لک و کک‌ و مک صورت مفید است.
پختن گوشت باپوست خربزه سبب زود پخته شدن آن می‌شود.[۳]
خربزه دارای خاصیت قلیایی کننده خون بوده و اشتها آور است.
خربزه همچنین برای درمان نقرس، درمان زخم‌های داخلی، سرفه، درد سینه، سوزش ادرار، یرقان و کک‌ومک به کار می‌رود.[۲][۳]
طالبی شیر را زیاد و تسکین‌دهنده ناراحتی‌های دستگاه ادراری است.
خربزه به بدن نیرو بخشیده و به خاطر مدر بودن خود، سموم را دفع و بدن را تروتازه می‌سازد.
مفید کم‌خونی بوده و برای سل، سنگ مثانه، بواسیر و یبوست مفید است.
کلیه و مثانه را پاک می‌کند و در کسانی که معمولاً گرفتار سنگ کلیه می‌شوند، سودبخش است.[۱][۲][۳]
موارد منع مصرف:
اشخاصی که سوءهاضمه دارند، باید به‌اعتدال آن را مصرف کنند.[۱]
مبتلایان به دیابت در مصرف آن احتیاط کنند چون دارای مواد قندی زیادی است.
بدترین وقت برای خوردن آن زمانی است که انسان خیلی گرسنه باشد.[۲]
زیاد خوردن خربزه باعث سستی معده و روده‌ها و سردرد می‌شود و به‌خصوص مصرف زیاد آن در گرم‌مزاجان باعث التهاب ملتحمه می‌گردد.[۳]
بهترین زمان مصرف این میوه، بین دو وعده غذایی است. هرگز نباید آن را به‌صورت ناشتا یا بلافاصله بعد از صرف غذا میل نمود.[۱][۳]
خوردن خربزه همراه با عسل می‌تواند عوارض زیانباری به دلیل ایجاد انسداد در مجاری بدن، داشته باشد.[۲][۳]
منابع:
۱٫فرهنگ داروهای گیاهی
۲٫درمان بیماری‌ها با داروهای معجزه‌گر گیاهی
۳٫تغذیه در طب ایرانی، اسلامی

برگرفته از سایت مفید طب

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0