طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

خواص سیب را بشناسید


درخت سیب در بیشتر نقاط دنیا پرورش داده می‌شود. سیب میوه ایست كه می‌توان گفت در هر جای دنیا وجود دارد و همه‌ی مردم دنیا آن‌را می‌شناسند.

در كشور عزیز ما ایران این درخت به‌صورت وحشی در جنگل‌های شمال وجود دارد .در لاهیجان و رودسر آن‌را آسیب ، هسی و هسیب و در مازندران به آن سه می‌گویند .

سیب انواع مختلف دارد . انواع وحشی آن كوچك و پرورش یافته‌ی آن درشت است . سیب نوع ترش و شیرین دارد .

طبع سيب شیرین گرم و تر است، البته بقيه اعضاي درخت سرد و خشك است.

خواص داروئی:

۱-سیب یك میوه قلیایی و تمیز كننده‌ی بدن است و به‌علت دارا بودن پكتین زیاد آب اضافی بدن را خارج می‌سازد

۲-سیب را می‌توان برای برطرف كردن اسهال حتی برای كودكان به‌كار برد.بدین منظور سیب را باید رنده و

استفاده کرد.سیب را می‌توان پخت و برای آنهایی كه روده‌ی تنبل دارند آن را روی آتش ملایمی بپزید ،البته حتما ازظرف لعابی یا تفلون استفاده كنید ؛زیرا به این طریق پكتین و ویتامین‌های آن حفظ می‌شود

۳-شربت سیب بهترین دارو برای درمان سرفه و گرفتگی صدا ست .برای تهیه‌ی شربت سیب یك كیلو سیب را شسته و با پوست قطعه قطعه كنید و در یك لیتر آب بپزید. سپس آن را با پارچه نازكی صاف كنید و چند تكه قند به آن اضافه كنید و دوباره روی آتش ملایم قرار دهید تا قوام بیاید و آن را از روی آتش بردارید .روزی سه تا چهار فنجان از این شربت بنوشید.

۴-سیب دارای مقدار زیادی كلسیم است و كلسیم سیب به بدن كمك می‌كند كه كلسیم غذاهای دیگر را نیز جذب كند.

۵-خوردن سیب یبوست را برطرف می‌كند و برای خستگی مفرط مفید است

۶-دم كرده‌ی برگ درخت سیب ادرار آور و درمان كننده‌ی التهاب كلیه و مثانه است.

۷-نوشیدن آب سیب داروی موثری برای درمان سرماخوردگی و گرفتگی صدا و سرفه است.

۸-سیب مقوی كبد و اشتها آور است.

۹-سیب برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است حتی بوئیدن سیب نیز این خاصیت را دارد.

۱۰)سیب پخته تقویت كننده معده و كبد و دفع كننده سودا و سموم بدن است .

۱۱)سیب حرارت را از بدن خارج می‌سازد .

۱۲)سیب را رنده كنید و در دستمال بپیچید و روی چشم بگذارید؛ درد چشم را برطرف می‌كند.

۱۳)خوردن سیب حتی برای آنهایی كه بیماری قند دارند مفید است؛ چون قند خون را بالا نمی برد.

۱۴)كسانی‌كه می‌خواهند لاغر شوند حتما باید سیب را با پوست بخورند .

۱۵)دم كرده گل سیب داروی سرفه و تورم مجرای تنفسی است.

۱۶)سیب داروی خوبی برای درمان زخم‌هاست.

۱۷)سیب بهترین دارو برای سوء هاضمه است؛ زیرا دارای مقدار زیادی پكتین است.

۱۸)آب سیب را حتی می‌توان برای تنقیه استفاده كرد . این تنقیه برای بیماری‌های روده بسیار موثر است.

۱۹)پوست سیب را مانند چای دم كنید و بیاشامید. این چای بهترین دوست كلیه است .

۲۰)آب سیب را با آبمیوه گیری در منزل تهیه كنید و فورا آن‌را بنوشید ؛زیرا در اثر ماندن آنزیم‌های خود را از دست می‌دهد .

۲۱)آب سیب برای زیبایی پوست استفاده‌ی زیادی دارد .به‌خصوص برای از بین بردن چین و چروك پوست موثر است. بدین منظور آب سیب را صبح و شب روی پوست گردن و صورت بمالید و ماساژ دهید. البته همیشه آب سیب تازه استفاده كنید.

نحوه‌ی دیگر استفاده دیگر از سیب برای لطافت پوست، سیب پخته است. سیب رابپزید و سپس له و با شیر مخلوط كنید و این مخلوط را به‌صورت نیمه گرم روی پوست بگذارید و پس از چند دقیقه آن‌را بردارید .

خواص سیب ترش

۱-سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می‌برد.

۲-سیب ترش را بپزید؛ درمان اسهال خونی است.

۳-آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی به‌كار می‌رود.

۴-رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است.

۵-مربای شكوفه‌ی سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است

۶-سیب ترش برای آنهایی‌كه مزاج گرم دارند بسیار مفید است. بالعكس آنهایی‌كه مزاج سرد دارند باید سیب شیرین بخورند.

سیب در قدیم معالج نقرس و بیماریهای عصبی بوده است.گفتنی است که طبیعت سیب ترش سرد و خشک است.

سمی بودن دانه

دانه‌ی سیب حاوی مقدار کمی آمیگدالین – نوعی قند و ترکیبی از سیانور – است که با نام گلیکوزیدهای سیانوژنیک شناخته شده‌اند. خوردن مقدار کمی از دانه‌ی سیب هیچ تأثیری ندارد، اما خوردن مقدار خیلی زیاد آن واکنش‌های شدیدی ایجاد می‌کند. فقط یک مورد، مسمومیت کشنده‌ی حاصل از خوردن دانه سیب شناخته شده است؛ در این مورد، فردی یک فنجان دانه‌ی سیب را جوید و قورت داد. ممکن است تا آشکار شدن اثر سم چند ساعت طول بکشد، چرا که گلیکوزیدهای سیانوژنیک قبل از آزاد شدن یون سیانور باید هیدرولیز شوند. در هر حال خوردن دانه‌ی سیب مقداری ماده‌ی سمی سیانید را وارد بدن می‌کند و بار تحمیل شده به کبد و کلیه‌ها را، برای پاک‌سازی آن افزایش می‌دهد.

ارزش خوراکی

براساس گفته وزارت کشاورزی ایالات متحده، یک سیب معمولی ۲۴۲ گرم وزن و ۱۲۶ کالری انرژی دارد که شامل مقدار قابل توجهی فیبر غذایی، مقدار متوسطی از ویتامین ث، از طرف دیگر میزان کمی مواد غذایی ضروری است. جدول زیر دربردارنده‌ی اطلاعات غذایی این میوه است.

سیب (با پوست)

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)

انرژی

۲۱۸ کیلوژول (۵۲ کیلوکالری)

کربوهیدرات‌ها

۱۳٫۸۱ گرم

قندها     ۱۰٫۳۹ گرم

فیبر

۲٫۴ گرم

چربی

۰٫۱۷ گرم

پروتئین

۰٫۲۶ گرم

آب

۸۵٫۵۶ گرم

ویتامین آی معادل

۳ میکروگرم (۰٪)

تیامین (ویتامین ب۱)

۰٫۰۱۷ میلی‌گرم (۱٪)

ریبوفلاوین (ویتامین ب۲)

۰٫۰۲۶ میلی‌گرم (۲٪)

نیاسین (ویتامین ب۳)

۰٫۰۹۱ میلی‌گرم (۱٪)

پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵)

۰٫۰۶۱ میلی‌گرم (۱٪)

ویتامین ب۶

۰٫۰۴۱ میلی‌گرم (۳٪)

اسید فولیک (ویتامین ب۹)

۳ میکروگرم (۱٪)

ویتامین C

۴٫۶ میلی‌گرم (۸٪)

کلسیم

۶ میلی‌گرم (۱٪)

آهن

۰٫۱۲ میلی‌گرم (۱٪)

منیزیم

۵ میلی‌گرم (۱٪)

فسفر

۱۱ میلی‌گرم (۲٪)

پتاسیم

۱۰۷ میلی‌گرم (۲٪)

روی

۰٫۰۴ میلی‌گرم (۰٪)

برگرفته از سایت مجله نیک ونو 

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0