طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

مصطکی؛ آدامس لاغری


 
نام‌ها:
نام فارسی: مصطکی

نام علمی: Mastic Tree

نام انگلیسی:Anacardiaceae

نام‌های دیگر:

Lentisk

معرفی:
گل و میوه: گل آذین فشرده و سنبله مانند است. گل‌ها زردفام یا مایل صورتی هستند. میوه شفتی به قطر حدود ۴ میلی‌متر، کروی، نوک‌دار، قرمز رنگ و بعداً سیاه می‌باشد.

برگ‌ها، ساقه و ریشه: درخت کوچک یا درختچه همیشه سبز، به ارتفاع یک تا ۸ متر بوده، اکثر درختان نر می‌باشند. برگ‌ها دوبار شانه‌ای با ۸ تا ۱۲ برگچه به طول ۱ تا ۵ و عرض ۰/۵ تا ۱/۵ سانتی‌متر، سرنیزه‌ای تا تخم‌مرغی سرنیزه‌ای، منقارک دار و چرمی با محور بالدار عریض و دمبرگ های بدون کرک هستند.

طبع:
گرم و خشک در درجه دوم.

رویشگاه:
مناطق مدیترانه‌ای، پرتقال، ترکیه، جزایر قناری و نواحی حاره آفریقا.

فرآورده‌ها:
رزین بدست آمده از تنه گونه ذکر شده.

روش مصرف: از رزین گیاه برای ساخت آدامس و همچنین در صنایع غذایی و نوشابه سازی استفاده می‌شود.

بخش‌های دارویی:
رزین (صمغ)

موارد مصرف و اثرات درمانی مصطکی
در گذشته از رزین این گیاه در دندانپزشکی، به عنوان ماده‌ای برای پر کردن دندان استفاده می‌شد.
رزین گیاه ماده‌ای از خود آزاد می‌کند که موجب خوشبو شدن تنفس و سفتی لثه می‌گردد.
جهت از بین بردن جوش‌ها، برگ درخت مصطکی را آب‌پز نموده روی جوش‌ها بگذارند.
جهت بهم آوردن استخوان شکسته برگ درخت مصطکی را جوشانده بصورت ضماد بگذارند.
جهت رفع سردی کبد و جلوگیری از آمدن آب دهان، یک کیلو قند را در ۵۰۰ گرم گلاب حل کرده سپس ۵ گرم مصطکی اضافه نموده می‌جوشانند تا به قوام آید سپس روزی ۱۰ گرم میل کنند.
طب سنتی اسلام و ایران:
در درمان سرفه و خلط خونی سودمند است.
مقوی معده و کبد و نیز پاک کننده معده.
کاهنده اشتها و محرک آروغ
موارد منع مصرف:
مصرف این گیاه در کودکان ممکن است موجب ایجاد اسهال در آنها گردد.

منابع:
کتاب مرجع گیاهان داروئی (جلد دوم)

تألیف و ترجمه دکتر احمد امامی، دکتر شیرین فصیحی و دکتر ایرج مهرگان

برگرفته از سایت مفید طب

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0