طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

درمان بیماری‌های روماتیسمی با میوه نسترن



نام‌ها:
نام فارسی: نسترن

نام علمی: Dog Rose

نام انگلیسی:Rosaceae

نام سنتی: نسرین

نام‌های دیگر:

Hog seed, Brier Rose, Sweet Briar, Rose Hipe, Hipe, …

معرفی:

گل و میوه: گل‌ها صورتی، معمولاً منفرد یا در دستجات ۲ تا ۳ تایی هستند. نهنج فرورفته و شبیه یک فنجان است و روی لبه آن ۵ کاسبرگ شانه‌ای بخش، ۵ گلبرگ و تعداد زیادی پرچم و درون آن موهای ابریشمی بلند و سفید و تعداد زیادی تخمدان قرار دارند. تخمدان‌ها نهایتاً به صورت فندقه‌هایی با موهای مستقیم نمو یافته که توسط نهنج احاطه می‌شوند و مجموعاً میوه کاذب (هیپ) به رنگ قرمز نارنجی را شکل می‌دهند.

برگ‌ها، ساقه و ریشه: درختچه‌ای به طول یک تا ۳ متر با شاخه‌های آویزان و ساقه‌های زمینی پوشیده از تیغ‌های محکم، داسی شکل و فشرده به پایین می‌باشد. برگ‌ها شانه‌ای با ۵ تا ۷ برگچه واژ تخم‌مرغی، بدون کرک، دمبرگ دار، براق، با حاشیه اره‌ای، سطح فوقانی سبز تیره و سطح تحتانی سبز روشن می‌باشند.

ویژگی‌ها: در انتهای موسم گلدهی کاسبرگ‌ها برگشته و در هنگام رسیدن میوه می‌ریزند.

طبع:
گرم و خشک در درجه دوم

رویشگاه:
در اروپا و شمال آفریقا به صورت خودرو و در بسیاری از مناطق به صورت کاشته شده وجود دارد.

پراکنش در ایران: گلستان، مازندران، گیلان، آذربایجان، کردستان، لرستان، اصفهان، کهگیلویه و بویر احمد، خراسان، سمنان، تهران.

فرآورده‌ها:
میوه نسترن شامل فندق‌های رسیده و خشک شده گونه‌های مختلف رز و خصوصاً Rosa moschata بوده، محصول ثانویه پوسته‌های میوه نسترن (هیپ) می‌باشد. پوسته میوه نسترن شامل نهنج‌های رسیده، تازه یا خشک شده عاری از دانه و موهای نهنج به صورت کامل یا قاچ شده از گونه‌های R.canina و  R.penduling و R.rugosa و R.moschata و دیگر گونه‌های رز است. نهنج‌های رسیده با دست جمع‌آوری و با جریان هوا، نور خورشید یا ماشین‌های خشک کننده در حداکثر دمای ۸۰ درجه سانتی گراد خشک می‌شوند. نهنج‌های خشک شده شکسته شده، فندقه‌ها و پوست با الک از هم جدا می‌شوند.

چای: جهت تهیه چای، ۲ تا ۵ گرم پوست میوه گیاه به یک فنجان آب افزوده شده، پس از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خیساندن میل گردد.

بخش‌های دارویی:
گلبرگ، میوه کاذب بدون دانه، دانه.

موارد مصرف و اثرات درمانی نسترن
میوه:
در طب سنتی از میوه‌های نسترن برای درمان اختلالات مجاری آوران دستگاه ادراری و کلیه‌ها، سنگ کلیه، بیماری‌های روماتیسمی مانند روماتیسم و نیز نقرس، انواع سرماخوردگی، اسکوربوت و بیماری‌های توأم با تب استفاده می‌گردد.
پوست میوه:
درمان انواع سرماخوردگی و آنفولانزا
بیماری‌های روده
مشکلات گوارشی
کمبود ویتامین C
سنگ صفراوی
کمبود ترشح اسید معده
بیماری‌های عفونی
ناراحتی‌های مرتبط با مجاری آوران دستگاه ادراری
روماتیسم و نقرس
خونریزی و لوکوره
طب سنتی اسلام و ایران
گل‌های گیاه نسترن در درمان وزوز گوش، پیچیدن صدا در گوش و دندان درد مفید است.
گشاینده گرفتگی بینی است.
در بهبود التهابات گلو و لوزه سودمند می‌باشد.
تسکین دهنده سکسکه است.
دم‌کرده روغنی گلبرگ‌های گیاه در بهبود دردهای رحم نافع است.

موارد منع مصرف:
میوه و پوست:
تاکنون هیچ‌گونه عارض جانبی ناشی از مصرف بجای مقادیر درمانی میوه و پوست گیاه نسترن شناسایی نشده است.

منبع:
کتاب مرجع گیاهان داروئی (جلد دوم)

تألیف و ترجمه دکتر احمد امامی، دکتر شیرین فصیحی و دکتر ایرج مهرگان-

برگرفته از سایت مفید طب

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0