خواص گوشت شتر
نوع مزاج: گرم و خشک
مصلح: پختن با نمک و شوید ، فلفل ، سرکه ،زیره
این گوشت حاوی پروتئینهایی با ارزش غذایی بالاست. دارای ویتامینهای مفید و مورد نیاز بدن مانند ویتامینهای گروه B و برخی از عناصر معدنی مهم مانند آهن، فسفر و کلسیم است.
طبع این گوشت گرم و خشک است و مزهی آن شیرین. این گوشت به دلیل داشتن مقدار زیادی کلسیم و فسفر برای کسانی که استخوان درد یا درد مفاصل دارند، فوقالعاده مفید است.
مصرف این نوع گوشت- به ویژه اگر همراه با سبزیجات پخته شده باشد (مثلا در آش) آرامشبخش بوده و باعث روان شدن ذهن میشود.
گوشت شتر در مقایسه با گوشت گاو میزان کمتری چربی و پروتئین دارد، اما نسبت آهن و روی در گوشت شتر کمتر از میزان آن در گوشت دامهای اهلی دیگر است.
گوشت شتر حرارت دارد و افرادی که مزاج گرم دارند بهتر است کمتر از این گوشت مصرف کنند.
کالری بسیار بالای گوشت شتر قوای بدنی و استقامت را زیاد میکند و توصیه میشود که خانمهای باردار و شیرده، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند.
معمولا از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمر و دردهای روماتیسمی استفاده میشود.
برگرفته از سایت مجله نیک و نو