طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

دموی‌ها بخوانند …

دسته بندی :دم, مزاج ها 26 مرداد 1401 91


دموی مزاج‌های خوش‌اخلاق!

افراد دموی مزاج پوست نرم، مرطوب و گرم و منافذ پوستي درشتي دارند، بنابراین تعریق‌شان بالاست. رنگ پوست آن‌ها گندم‌گون، سفیدی چشم‌شان با گرايش قرمز و رگ‌هاي دست‌شان آشكار و برجسته است. موي سر این افراد سياه یا خرمايي تيره و معمولا پر مو هستند.

مزه‌ی دهان دموی‌مزاج‌ها، شيرين و كم رطوبت است. اشتهاي زياد و توان هضم بالا دارند و به ندرت دچار نفخ و يبوست می‌شوند. گرايش مزاج‌شان به شوري و ترشي كم است و تمايل به سردي‌ها ندارند و برای کاهش حرارت بدن باید غذاهای سرد را به تعادل مصرف کنند.

افراد دموي‌مزاج معمولا اضافه وزن دارند و چهار‌شانه و درشت هيكل، اما پرتلاش هستند و فعاليت‌هاي اجتماعي زیادی دارند. آن‌ها خوش اخلاق، شاداب و خنده‌رو هستند و علاقه‌ی زيادي به طبیعت دارند. دموی‌ها بلندپرواز، شجاع و جسورند و اعتماد به نفس بالایی دارند. همچنین سخاوتمند و دارای هوش و حافظه‌ای قوی‌اند.

وقتی خون فوران می‌کند…

برهم خوردن تعادل مقدار اخلاط و کیفیت آن‌ها و غلبه‌ی یک خلط بر اخلاط دیگر باعث بروز بیماری در بدن می‌شود. مزاج گرم و تر فصل بهار، ممکن است باعث غلبه‌ی خلط دم در برخی از افراد به خصوص دموی‌ها شود. غلبه‌ی دم (خون) در افراد دموی مزاج در اثر مصرف زیاد غذاهای پرادویه، سرخ‌کرده، نوشیدنی‌های گرم و در نتیجه افزایش حرارت و خون است و باعث بروز بیماری‌هایی مثل تب بدون عفونت، آماس سر و مغز، آبله و حصبه، خونریزی، خون دماغ، چرک چشم و آماس در رگ‌های مقعد می‌شود. درمانگران طب سنتي معتقدند اصلاح شيوه‌‌ی زندگي و برنامه‌ی غذايي‌ براي كنترل اخلاط بدن لازم و درمانگر است. علائم غلبه‌ی خلط دم خون عبارتند از:

* سر درد و احساس سنگینی سر

* سرخی چشم‌ها، صورت و بدن

* دمل، جوش و خارش (بیشتر در تنه و کتف)

* خواب زیاد

* احساس کسالت و بی‌حالی

* احساس مزه‌ی شیرین در دهان

* خونریزی لثه و بینی

* افزایش فشار خون

* زیادی ضربان رگ‌ها

* غلیظ شدن ادرار

این نشانه‌ها ممکن است در ساکنان مناطق جنوبی و هنگام وزش بادها به خصوص در جوانان بیشتر دیده شود.

بهار، فصل سکته‌های قلبی!

براساس تحقیقات، سکته در فصل بهار به خصوص در دموی‌مزاج‌ها شایع‌تر از فصل‌های سال دیگر است، زیرا خلط دم در بدن افزایش می‌یابد و رگ‌ها پر خون و برجسته‌ می‌شوند. به اين ترتيب فشار خون بالا می‌رود. فشارخون بالا، عامل مهم بیماری عروق کرونر قلب و سکته‌ی مغزی خونریزی‌دهنده است. از دیگر عوارض فشار خون می‌توان به نارسایی قلبی، نارسایی کلیوی، بیماری عروق محیطی و خونریزی ته چشم اشاره کرد. طب سنتی برای دوری از این عارضه توصیه می‌کند زیر نظر متخصص طب سنتی حجامت انجام شود.

غذاهای خنک بخورید

اگر مزاج شما یا یکی از اطرافیان‌تان، گرم و تر (دم) است باید با اصلاح برنامه‌ی غذايي‌ و مصرف برخي از خوراكي‌هاي طبيعي و گياهان دارويي در رژيم غذايي، از غلبه‌ی این خلط (خون) پیشگیری كنيد. بهترين رژیم غذايي براي مردان و زنان دموي‌مزاج، مصرف غذاها و نوشیدنی‌های خنك و سرد است.

افراد دموي بايد در وعده‌هاي غذايي و ميان‌وعده‌های خود خورش آلو، آش انار، آب زرشك، انواع مركبات و ماست شیرین مصرف کنند تا ميزان دم در بدن‌شان کاهش یابد. اگر فرد دموي‌مزاج همراه با غذاي گرم مثل شيريني‌ها از مصلحات سرد استفاده نكند، دچار جوش و خارش بدن، گرگرفتگي، بي‌قراري، كهير، سوزش ادرار، سوزش سردل و آفت دهان خواهد شد.

غذاهای سرد و خنک مثل محصولات حاوی جو (نان و سوپ جو)، لیموترش، انار و زرشک نیز برای‌شان مفید است.

توصیه‌ی مهم طب سنتی به دموی‌ها، نوشیدن آب زیاد است چون به رقیق شدن خون کمک کرده و حرارت بدن را متعادل می‌کند. مصرف شربت خاكشير، شربت تخم بالنگ، شربت قدومه‌ی‌، شيرازي در ناشتا نیز كاهش دهنده‌ی حرارت دروني‌ بدن است، ضمن آن كه عملكرد دروني روده‌ها كه يكي از شكايت‌هاي افراد دموي‌مزاج است را سرعت مي‌بخشد.

 از آن‌جایی که این افراد معمولا پرخور هستند، رعایت میانه‌روی در مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها برای آن‌ها بسیار مهم است.

پرهيز غذايي فراموش نشود

– پرخوری بدترین عادت این افراد است، بنابراین مصرف غذاهای سرخ‌کرده و حجیم، انواع غذاهای آماده و شیرینی‌ها، کره، غذاهای نشاسته‌ای، دوغ، نوشابه، آب یخ، گوشت زیاد، ادویه‌های گرم مثل هل و دارچین، ترشیجات، سرکه و بادمجان باید به حداقل برسد.

– مصرف غذاها و خوراكي‌هاي گرم و تر با ناراحتی‌های جسمی مانند افزايش حرارت دروني، گرگرفتگي، سرخي پوست و … همراه است، زیرا موجب تشديد علائم و نشانه‌هاي غلبه‌‌ی خلط دم (خون) در بدن‌ مي‌شود، بنابراين باید از مصرف اين غذاها پرهيز كرد.

– مصرف سبزيجات و ميوه‌هاي با طبع گرم و تر مانند زيتون، هويج، انجير و… باید کاهش یابد.

– از مصرف گوشت گوسفند، بره، بوقلمون، اردك و تخم اين پرندگان پرهيز شود.

خواب نیمروزی ممنوع!

خواب نیمروز برای دموی‌مزاج‌ها مضر است، زیرا بدن گرم و رطوبت زیاد دارند، بنابراین‌ اگر بعدازظهرها بخوابند، بدن‌شان رطوبت‌زایی می‌کند و این رطوبت زیاد باعث بروز بیماری‌های بسیاری می‌شود.

برگرفته از سایت مجله نیک و نو 

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0