طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

گلپر، چاشنی خاص

 

گیاه شناسی
گلپر گیاهی علفی و چندساله از تیره ی چتریان است که در نواحی نمناک کوهستانی می روید. برخی گونه های آن به عنوان ادویه در آشپزی استفاده می شوند و برخی در صنعت داروسازی کاربرد دارند.
برگ های گیاه، پهن و بزرگ و گل های آن، سفید و مجتمع به شکل چتر در انتهای ساقه های گل دهنده در قسمت بالای گیاه ظاهر می شوند. میوه ی گلپر نیز کمی ضخیم و معطر به رنگ سبز تیره، به طول یک تا یک و نیم سانتی متر است.

طبیعت:
ازنظر طب سنتی ایران، طبع گلپر گرم و خشک است.

خواص درمانی
•    دم کرده ی ریشه ی گیاه در رفع ناراحتی های عصبی مفید است.
•    برا ی خوش طعم کردن ماهی و میگو می توانید از آن استفاده کنید.
•    مقوی معده و سایر اندام های دستگاه گوارش است.
•    ترشحات معده را زیاد کرده و سموم بدن را دفع می کند.
•    ضد عفونی کننده و میکروب کش قوی است.
•    مصرف آن باعث افزایش شیر مادران می شود.
•    در هضم غذا موثر است.
•    برای کمردردهای رطوبی مفید و دفع کننده ی بلغم است.
•    ذهن را باز و حافظه را زیاد می کند.
•    مخلوط پودر گلپر و روغن زیتون، ماسک خوبی برای سیاهی و کبودی دور چشم است.
•    ضما گلپر با موم و روغن های گرم برای تسکین سیاتیک مفید است.
•    پخته ی گلپر با سرکه و پوست انار برای بواسیر نافع است.
مضرات
•    مصرف بیش از دو گرم گلپر در روز، در دوران بارداری (به خصوص در سه ماه اول) سبب سقط جنین است، بنابراین زنان باردار مجاز به مصرف آن نیستند.
•    نباید از گرد گلپر زیاد استفاده کرد، زیرا ایجاد تپش قلب می کند.

منبع: سیده ندانور؛ کارشناس ارشد گیاهان دارویی/ مجله نیک و نو/ شماره ۲۸

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0