طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

رژیم غذایی در پرکاری تیروئید


هم‌زمان با مصرف داروهای شیمیایی راهنمایی‌های خوراکی برای مبتلایان به پرکاری تیروئید نیز وجود دارد.پرکاری تیروئید (تیروئید پرکار و  یا Hyperthyroidism)) بیماری‌ای است که در آن غده‌ی تیروئید شما مقدار زیادی هورمون تیروکسین ترشح می کند. پرکاری تیروئید می‌تواند شدیدا باعث افزایش سوخت و ساز بدن شما شده، باعث کاهش وزن، ضربان قلب بالا، تعریق، عصبانیت و کج خلقی شود. چندین راه مختلف برای درمان پرکاری تیروئید وجود دارد. از داروهای ضدتیروئید و ید رادیواکتیو برای درمان تیروئید پرکار استفاده می شود. بعضی اوقات، درمان پرکاری تیروئید شامل جراحی و برداشتن بخش‌هایی از غده‌ی تیروئید می‌شود. هرچند در صورت جدی نگرفتن پرکاری تیروئید این بیماری خطرناک است، اما اکثر افراد نسبت به درمان به‌خوبی جواب می‌دهند.بیمار مبتلا به پرکاری تیروئید باید نکات زیر را رعایت کند:

* مبتلایان باید از یک رژیم پر کالری (چهل کیلوکالری متناسب با هر کیلووزن) کمک بگیرند با افزایش تعداد وعده‌ها و کاهش حجم  آنها  این کار میسر خواهد بود.

* مصرف پروتئین نیز باید بین ۷۵/۱٫۱ گرم متناسب با هر کیلوگرم وزن بدن باید افزایش پیدا کند. از مواد غذایی مثل تخم‌مرغ، گوشت قرمز و سفید و دانه‌های روغنی و حبوبات برای دریافت پروتئین در این بیماران توصیه می شود. در برخی بیماران، مصرف مکمل‌های پروتئینی  پیش و پس ازعمل جراحی بسیار مفید خواهد بود.

* با توجه به کمبود ویتامین‌ها در این افراد، دریافت ویتامین  C و B کمپلکس همچنین ویتامین‌های گروه B  در کنار برنامه‌ی غذایی بسیار مفید است. این بیماران به دریافت مولتی‌ویتامین و مولتی مینرال نیاز زیادی دارند. برخی از منابع غذایی برای این بیماران شامل مرکبات حاوی ویتامین سی، کیوی ، لبنیات، سبزیجات برگ سبزدار، حبوبات وغلات می‌توانیم اشاره کنیم. دریافت ویتامین A   در بهبود عملکرد تیروئید اهمیت زیادی دربرخواهد داشت و مصرف ویتامین C برای افزایش سوخت و ساز بدن مبتلایان نیز اهمیت زیادی دارد.

هرگز به مصرف خودسرانه مکمل‌های نپردازید. مصرف غیرضروری انواع مکمل‌ها عوارض جبران ناپذیر زیادی را برای بدن دربرخواهد داشت.

در مصرف زیاد ید دقت کنید. برخی ازانواع مکمل‌ها، ید زیادی دارند که  برای مبتلایان به پرکاری تیروئید مضر و خطرناک خواهد بود. این افراد باید از مصرف خوراکی‌ها و انواع  سبزیجات دریایی  خودداری کنند.

*این افراد در استفاده از نوشیدنی‌های شکلاتی و کافئین‌دار واستعمال دخانیات نیز باید خودداری کنند.

* برخی مواد غذایی به صورت طبیعی در کاهش عملکرد غده‌ی تیروئید مفیدند؛ به همین دلیل مصرف آن‌ها در درمان این بیماری بسیار مفید خواهد بود. از جمله آن‌ها می‌توانیم به بادام زمینی و سویا ،سبزیجات خانواده‌ی کلم ،اسفناج، شلغم، گلابی و هلو اشاره کنیم. مراقب عوارض مصرف این محصولات طبیعی در کنار داروهای ضد تیروئید باشید؛ چون موجب افزایش عوارض جانبی این فرآورده‌های دارویی خواهند شد. در صورتی که این مواد غذایی پخته شوند اثرات آنها کاهش پیدا خواهدکرد. سایر میوه‌ها و سبزیجات مفید شامل هویج، کرفس، فلفل سبز،  تره آبی، زردآلو، سیب، زغال‌اخته، و آناناس  هستند.

* سوخت و ساز کلسیم در این بیماران متفاوت است و خطر پوکی استخوان آن‌ها را تهدید می‌کند. پس دریافت کلسیم از اهمیت زیادی برای این بیماران برخوردار است.

* مبتلایانی که بیماری کلیوی یا قلبی  نیز دارند، آب زیادی باید بنوشند. مبتلایان به اگزوفتالمی باید دریافت نمک و آب را کنترل کنند.

تغذیه‌ی مفید برای پرکاری تیروئید:

نمک با ید کم
گوشت قرمز تازه
نان خانگی با نمک و روغن رژیمی
سبزی و میوه‌ی تازه
سبزیجات فریز شده بدون نمک یددار
کربوهیدارت‌های بدون ید
آجیل خام
پاپ کورن بدون نمک
روغن گیاهی
انواع دسر شیرین
نان‌های فطیر بی نمک
ماهی آب‌های شیرین
مواد غذایی مضر برای پرکاری تیروئید:

نمک ید دار و نمک دریا،جوش شیرین
برخی ویتامین یا مکمل‌های حاوی ید
خوراکی‌های دریایی
غذاهای حاوی افزودنی‌های غیرمجاز
خوراکی‌های نمک سود شده
نان‌های فانتزی
عدم استفاده از رنگ‌های قرمز خوراکی ‌و صنعتی که معمولا به رنگ قهوه ای و یا به رنگ قرمز میباشد مانند کولاها
تخم مرغ
میوه‌ی خشک شده
انواع کنسرو سبزیجات
انواع شکلات
خوراکی‌های حاوی سویا
قهوه

برگرفته از سایت مجله نیک ونو 

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0