سیاه دانه و عسل دوستان قدیمی
نامها:
نام فارسی: سیاه دانه
نام انگلیسی: Nigella sativa
نام سنتی: شونیز
معرفی:
سیاه دانه سرشار از ویتامینهای A ,D و E میباشد و همانند رازیانه در دکان هر عطاری یافت میشود و از آن در صنعت نان و شیرینی استفاده میشود و دانههای آن حرارت زا، عطری و اشتهاآور است.
پیامبر اکرم(ص) در مورد این گیاه فرمودهاند: سیاه دانه بخورید، زیرا درمان هر دردی است جز مرگ.[۱]
طبع گیاه:
دارای مزاج گرم و خشک است و مصلح آن در سرکه خیساندن و کتیرا میباشد. [۱][۲]
موارد مصرف و اثرات درمانی سیاه دانه :
برای سرفه و برونشیت بسیار مفید است.
اشتهاآور است.
ضد تشنج بوده و برای بیماریهای اعصاب مفید است.
قوای جنسی را زیاد میکند.
ضد نفخ میباشد.
از ریزش موها جلوگیری کرده و اگر ناشتا خورده شود رنگ و رو را باز میکند.
دانههای کوبیده آن مخلوط با عسل جهت تسکین درد رحم و زایمان تجویز میشود.
سیاه دانه برای یرقان و بواسیر مفید و کمردرد را برطرف میکند.
برای التهاب ریه، کک و مک و سردردهای مزمن بسیار مفید است.
خوردن سیاه دانه با عسل، سنگ کلیه و مثانه را خرد و دفع میکند.[۱]
منضج جمیع اخلاط و خشک کننده رطوبات بدن است.
خوردن آن با آب و عسل شکننده سنگهای کلیه و مثانه است.
ضماد کوبیده آن با گلاب برای زخمهای سوداوی ساق پا مفید است.
مصرف آن باعث تقویت حافظه و بهبود عملکرد شناختی مغز میشود.
در بهبود آسیب بافت ریه به دنبال آسپیراسیون و تخفیف علایم آبریزش بینی و سینوزیت مؤثر است.
خواص ضد التهابی آن باعث میشود که در کاهش دادن علایم آرتریت روماتویید نقش مؤثری داشته باشد.[۲]
خوردن آن با سرکه موجب دفع اقسام کرم معده میشود.
مدر است.
قاعده آور و شیرافزا میباشد.
در درد سینه، تنگی نفس، سرفه، استفراغ، بیماریهای کبد و طحال مفید میباشد.
اگر سیاه دانه در سرکه خیسانده شود و یک شب در پارچه ای پیچیده بماند، بوییدن آن باز کننده گرفتگی بینی بوده و در بهبود سردردهای سرد و زکام و نزله مؤثر است.[۱][۲]
موارد منع مصرف:
مصرف آن در حاملگی ممنوع است.[۲]
باعث سقط جنین میشود.
افراط در خوردن سیاه دانه سبب مسمومیت میگردد زیرا دارای یک نوع ماده سمی است.[۱]
منابع
درمان بیماریها با داروهای معجزه گر گیاهی
تغذیه در طب ایرانی، اسلامی
سیاه دانه و عسل دوستان قدیمی
فروردین ۱۲, ۱۳۹۵ ز. فهمیده ۰ Comments گرم ، خشک
نامها:
نام فارسی: سیاه دانه
نام انگلیسی: Nigella sativa
نام سنتی: شونیز
معرفی:
سیاه دانه سرشار از ویتامینهای A ,D و E میباشد و همانند رازیانه در دکان هر عطاری یافت میشود و از آن در صنعت نان و شیرینی استفاده میشود و دانههای آن حرارت زا، عطری و اشتهاآور است.
پیامبر اکرم(ص) در مورد این گیاه فرمودهاند: سیاه دانه بخورید، زیرا درمان هر دردی است جز مرگ.[۱]
طبع گیاه:
دارای مزاج گرم و خشک است و مصلح آن در سرکه خیساندن و کتیرا میباشد. [۱][۲]
موارد مصرف و اثرات درمانی سیاه دانه :
برای سرفه و برونشیت بسیار مفید است.
اشتهاآور است.
ضد تشنج بوده و برای بیماریهای اعصاب مفید است.
قوای جنسی را زیاد میکند.
ضد نفخ میباشد.
از ریزش موها جلوگیری کرده و اگر ناشتا خورده شود رنگ و رو را باز میکند.
دانههای کوبیده آن مخلوط با عسل جهت تسکین درد رحم و زایمان تجویز میشود.
سیاه دانه برای یرقان و بواسیر مفید و کمردرد را برطرف میکند.
برای التهاب ریه، کک و مک و سردردهای مزمن بسیار مفید است.
خوردن سیاه دانه با عسل، سنگ کلیه و مثانه را خرد و دفع میکند.[۱]
منضج جمیع اخلاط و خشک کننده رطوبات بدن است.
خوردن آن با آب و عسل شکننده سنگهای کلیه و مثانه است.
ضماد کوبیده آن با گلاب برای زخمهای سوداوی ساق پا مفید است.
مصرف آن باعث تقویت حافظه و بهبود عملکرد شناختی مغز میشود.
در بهبود آسیب بافت ریه به دنبال آسپیراسیون و تخفیف علایم آبریزش بینی و سینوزیت مؤثر است.
خواص ضد التهابی آن باعث میشود که در کاهش دادن علایم آرتریت روماتویید نقش مؤثری داشته باشد.[۲]
خوردن آن با سرکه موجب دفع اقسام کرم معده میشود.
مدر است.
قاعده آور و شیرافزا میباشد.
در درد سینه، تنگی نفس، سرفه، استفراغ، بیماریهای کبد و طحال مفید میباشد.
اگر سیاه دانه در سرکه خیسانده شود و یک شب در پارچه ای پیچیده بماند، بوییدن آن باز کننده گرفتگی بینی بوده و در بهبود سردردهای سرد و زکام و نزله مؤثر است.[۱][۲]
موارد منع مصرف:
مصرف آن در حاملگی ممنوع است.[۲]
باعث سقط جنین میشود.
افراط در خوردن سیاه دانه سبب مسمومیت میگردد زیرا دارای یک نوع ماده سمی است.[۱]
منابع:
۱٫ درمان بیماریها با داروهای معجزه گر گیاهی
۲٫ تغذیه در طب ایرانی، اسلامی