زوفا دوستی برای معده اما دشمن جنین
نامها:
نام فارسی: زوفا
نام انگلیسی: Hyssop
نام علمی: Hyssopus officinalis
معرفی گیاه:
زوفا درختچهای است پایا با ساقههای منشعب که ارتفاع آن تا ۶۰ سانتیمتر میرسد. برگهای آن کوچک، خط دار، نوک تیز و سبز رنگ است که بسیار معطر هستند و گلهای آن آبی و گاهی سفیدند که در انتهای ساقه ظاهر میشوند.
طبع گیاه:
این گیاه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
رویشگاه:
این گیاه به حالت خودرو و در نواحی جنوب اروپا، ایران، هند، ترکیه و شوروی میروید.
فرآوردههای زوفا :
دم کرده:
مقدار ۵۰ گرم برگ و شاخههای گلدار آن را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید. مقدار مصرف این دم کرده یک فنجان سه بار در روز است.
جوشانده:
مقدار ۵۰ گرم برگ و سرشاخههای گلدار زوفا را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت بگذارید تا به آرامی بجوشد. این جوشانده را برای کمپرس استفاده کنید.
تنتور زوفا:
این تنتور را میتوانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانهها خریداری کنید. مقدار مصرف آن ۵ – ۱۰ قطره سه بار در روز مخلوط با آب است.
ترکیبات شیمیایی:
برگهای زوفا دارای طعمی تند و مطبوع میباشد و مادهای شیمیایی در آن وجود دارد که به نام هیسوپین معروف است. همچنین در این گیاه درصدی اسانس نیز وجود دارد.
موارد مصرف و اثرات درمانی زوفا:
سرفه و ناراحتیهای ریوی را برطرف میکند.
نرم کننده سینه است.
خلط آور است.
معده را تقویت میکند.
نفخ شکم را برطرف میکند.
ادرارآور است.
داروی مفیدی برای مداوای آسم است.
اشتها را زیاد میکند.
برای رفع کم خونی مفید است.
افسردگی را برطرف میکند.
برای درمان صرع مفید است.
برای التیام زخمها برگ این گیاه را له کرده و روی آن بگذارید.
برای درمان تب خال مفید است و کسانی که تب خال میزنند باید از دم کرده این گیاه استفاده کنند.
در قدیم از زوفا برای سقط جنین استفاده میکردند.
درد شکستگی را میتوان با کمپرس زوفا تسکین داد.
موارد منع مصرف:
مصرف بیش از اندازه این گیاه برای کبد مضر است و همچنین چون اثر سقط جنین دارد، بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن پرهیز کنند.
منابع
طبیعت و سلامتی (غذا داروها)
زوفا دوستی برای معده اما دشمن جنین
فروردین ۱۰, ۱۳۹۵ ز. فهمیده ۰ Comments گرم ، خشک
نامها:
نام فارسی: زوفا
نام انگلیسی: Hyssop
نام علمی: Hyssopus officinalis
معرفی گیاه:
زوفا درختچهای است پایا با ساقههای منشعب که ارتفاع آن تا ۶۰ سانتیمتر میرسد. برگهای آن کوچک، خط دار، نوک تیز و سبز رنگ است که بسیار معطر هستند و گلهای آن آبی و گاهی سفیدند که در انتهای ساقه ظاهر میشوند.
طبع گیاه:
این گیاه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
رویشگاه:
این گیاه به حالت خودرو و در نواحی جنوب اروپا، ایران، هند، ترکیه و شوروی میروید.
فرآوردههای زوفا :
دم کرده:
مقدار ۵۰ گرم برگ و شاخههای گلدار آن را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید. مقدار مصرف این دم کرده یک فنجان سه بار در روز است.
جوشانده:
مقدار ۵۰ گرم برگ و سرشاخههای گلدار زوفا را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت بگذارید تا به آرامی بجوشد. این جوشانده را برای کمپرس استفاده کنید.
تنتور زوفا:
این تنتور را میتوانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانهها خریداری کنید. مقدار مصرف آن ۵ – ۱۰ قطره سه بار در روز مخلوط با آب است.
ترکیبات شیمیایی:
برگهای زوفا دارای طعمی تند و مطبوع میباشد و مادهای شیمیایی در آن وجود دارد که به نام هیسوپین معروف است. همچنین در این گیاه درصدی اسانس نیز وجود دارد.
موارد مصرف و اثرات درمانی زوفا:
سرفه و ناراحتیهای ریوی را برطرف میکند.
نرم کننده سینه است.
خلط آور است.
معده را تقویت میکند.
نفخ شکم را برطرف میکند.
ادرارآور است.
داروی مفیدی برای مداوای آسم است.
اشتها را زیاد میکند.
برای رفع کم خونی مفید است.
افسردگی را برطرف میکند.
برای درمان صرع مفید است.
برای التیام زخمها برگ این گیاه را له کرده و روی آن بگذارید.
برای درمان تب خال مفید است و کسانی که تب خال میزنند باید از دم کرده این گیاه استفاده کنند.
در قدیم از زوفا برای سقط جنین استفاده میکردند.
درد شکستگی را میتوان با کمپرس زوفا تسکین داد.
موارد منع مصرف:
مصرف بیش از اندازه این گیاه برای کبد مضر است و همچنین چون اثر سقط جنین دارد، بنابراین زنان حامله باید از خوردن آن پرهیز کنند.
منابع
طبیعت و سلامتی (غذا داروها)