زردآلو در طب سنتی
مزاج زردآلو سرد و تر بوده وهسته زردآلو از نظرطب قدیم ایران گرم وخشک، ولی برگ و گل آن سرد و خشک است.
مصلح زردآلو عسل،انیسون، زنیان، مصطکی، زیره و روغن زیتون می باشد. بازکننده انسداد و ملین است اما زود در معده متعفن شده و باعث نفخ، آروغ ترش و تب های عفونی می شود.
آشامیدن آب پخته آن مانع جوشش خون و صفرا، تسکین دهنده تشنگی و مسهل صفرا بوده، در رفع آروغ و بوی بد دهان و التهاب معده موثر است.
برای سردمزاجان مضربوده زیادخوردن آن موجب برص می شود.
خوردن آن بلافاصله بعد ازغذا و هم چنین خوردن آب بعد از آن فوق العاده مضر می باشد.
خوردن زردآلو مقوی است، بدن را چاق می کند، مجاری عروق را باز می کند، خاصیت ضدسرطان پوست دارد و استخوان بندی را محکم می کند.
فواید هسته زردآلو در طب سنتی
هسته زردآلو تقویت کننده ی قوای جنسی بوده و برای نرم کردن پوست مفید است .
دم کرده ی برگ زرد آلو برای قطع اسهال مفید است.
خوردن هسته شیرین زردآلو بیماریهای سینه، حلق، ریه و گلو را درمان می کند، سرفه، آسم، لارنژیت و یبوست را بهبود می بخشد و روماتیسم را درمان می کند.
منبع:دنیای تغذیه /شماره۱۶۶
برگرفته از سایت بوعلی دارو