طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

دمنوش گشنیز


گشنیز گیاهی است علفی و یک ساله، به رنگ سبز که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتی‌متر می‌رسد. برگ‌های آن به دو شکل ظاهر می‌شود؛ آن‌هایی که در قاعده‌ی ساقه وجود دارند، به شکل دندانه‌دار و دیگری در طول ساقه که باریک و نخی شکل هستند. گشنیز از لحاظ شکل ظاهری شباهت زیادی با جعفری دارد.
قسمت مورد استفاده‌ی این گیاه، ساقه، برگ و میوه‌ی آن است. میوه‌ی گشنیز گرد و به رنگ زرد است.
گشنیز، بومی مناطق مختلف ایران است و در جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا نیز کشت می‌شود و جزو سبزیجات خوردنی است.
این گیاه سرشار از انواع ویتامین‌ها به ویژه A و C است.
خواص درمانی

*تاثیر بر روی دستگاه قلبی – عروقی

– دمنوش تخم گشنیز باعث کاهش فشارخون می‌شود.

– خاصیت رقیق‌کنندگی خون را دارند.

– در درمان بیماری دیابت یا قند خون موثر است.

– باعث کم شدن کلسترول خون می‌شود.

*تاثیر بر روی دستگاه عصبی

– دمنوش تخم گشنیز باعث کاهش اضطراب می‌شود.

– بی‌خوابی را از بین می‌برد.

– دمنوش تخم گشنیز نیرو دهنده‌ی قلب و نشاط‌ آور است.

– خواب‌آور است.

– مسکن و آرام کننده است.

– سردرد را تسکین می‌بخشد.

*تاثیر بر روی دستگاه ادراری و تناسلی

– دمنوش تخم گشنیز ادرارآور است.

– در دفع سنگ‌های کلیه و مثانه موثر است.

*تاثیر بر روی غدد

– دمنوش تخم گشنیز شیر مادران شیرده را زیاد می‌کند.

– قاعده‌آور است.

– طحال را تمیز و تقویت می‌کند.

*تاثیر بر روی دستگاه تنفسی

– دمنوش تخم گشنیز برای ملایم کردن بوی بد دهان موثر است و از آن می‌توان به عنوان دهانشویه استفاده کرد.

– برای نرم کردن سینه به‌کار می‌رود.

– برای برطرف کردن سرماخوردگی و علائم آن مفید است.

– دمنوش گشنیز برای باز شدن صدا و درمان گلودرد مفید است.

*تاثیر بر روی دستگاه گوارش

– دمنوش تخم گشنیز برای درمان سوءهاضمه موثر است.

– نفخ شکم را از بین می‌برد.

– ناراحتی‌های معده و روده را کاهش می‌دهد.

– دمنوش تخم گشنیز اشتهاآور است.

– ملین و برای درمان یبوست موثر است.

– بدن را در مقابل مسمومیت‌های غذایی محافظت می‌کند.

– دمنوش تخم گشنیز معده را تقویت می‌کند.

– معده و روده را ضد عفونی می‌کند و کرم‌کش است.

– اسهال خونی و بیماری‌های عفونی روده مثل تب تیفوئید را بهبود می‌بخشد.

– در برطرف کردن بواسیر موثر است.

– دمنوش گشنیز دل‌درد را برطرف می‌کند.

– در بهبود حالت تهوع موثر است.

*خواص دیگر

– دمنوش تخم گشنیز شامل ترکیبات آنتی‌اکسیدان است و خاصیت ضد التهابی دارد.

– برای تقویت بدن بسیار مفید است.

– تشنگی را برطرف می‌کند.

موارد منع مصرف و عوارض جانبی

مصرف به اندازه‌ی گشنیز و تخم آن هیچ گونه ضرری ندارد؛ ولی مصرف زیاد آن باعث حالت مستی توام با خستگی شدید می‌شود و گاهی به خواب عمیق، گنگی و بی‌حسی منجر می‌شود.

طبیعت

گشنیز و تخم آن از نظر طب سنتی ایران، سرد و خشک است.

طرز تهیه

یک قاشق چای‌خوری تخم آسیاب ‌شده‌ی گشنیز را با یک لیوان آب جوش داخل قوری بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه آن را روی شعله‌ی غیرمستقیم قرار دهید. پس از گذشت این مدت آن را با عسل یا نبات شیرین کنید و بنوشید.

بهتر است تنها هنگامی که به دانه‌ها احتیاج دارید، آن‌ها را آسیاب کنید.

برگرفته از سایت مجله نیک و نو 

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0