طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

دانه‌های قرمز شفابخش



خداوند متعال در هر فصلی میوه‌های متناسب با آن فصل را آفرید تا آدمی بر اساس نیازهای جسمی خود از آن‌ها استفاده کند. محققان طب قرآنی بر این عقیده‌اند که انار به عنوان یک میوه‌ی بهشتی، به این دلیل در فصل پاییز به بار می‌نشیند که این فصل، فصل خزان درختان و گرفتگی آسمان است و دانه‌های انار برای جلوگیری از افسردگی و نگرانی بسیار مفید هستند و دلیل شادابی می‌شود.
گیاه شناسی
انار درخت کوچکی با شاخه‌های کمی تیغ‌دار و برگ‌های کاملا سبز و براق است. گل آن به رنگ قرمز و میوه‌اش کروی شکل با تاجی بر سر، پوستی ضخیم، قرمز و در برخی ارقام سفید یا سیاه است که داخل آن تعداد زیادی دانه‌ی استخوانی و سخت وجود دارد. اطراف هر دانه را پوششی آبدار و قرمز یا سفید رنگ شفاف فرا گرفته است. طعم این میوه در ارقام مختلف شیرین، ترش یا ترش و شیرین (میخوش) است.
انار میوه‌ای نیمه گرمسیری است که از قدیم در مناطق نیمه گرم ایران مانند یزد، اطراف کویر مرکزی و مناطق غربی پرورش می‌یابد و برخی معتقدند خاستگاهش سرزمین ایران است.
نار، رمان و الفان نام‌های دیگر انار هستند.
طبیعت
طبیعت انار سرد و تر است. در این میوه‌ ویتامین‌های‌ B6، B3، B2، B1 و C فراوان وجود دارد. از ترکیبات شیمیایی دیگر آن آب، مواد چرب، هیدرات کربن، کلسیم، ریبوفلاوین، نیاسین، فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم و تیامین است.
خواص درمانی
– انار، قابض، مقوی کبد و نوع شیرین آن، مقوی قلب است.
– یرقان را درمان و خون را تصفیه می‌کند.
– سرفه را تسکین می‌دهد.
– ادرار را زیاد می‌کند.
– آب انار برای صاف کردن صدا و باز کردن رنگ پوست صورت نافع است.
– آب انار را با ۱۰۰ گرم شکر مخلوط کنید و بنوشید، زیرا مسهل صفرا و مقوی معده است.
– برای درمان تب‌های صفراوی و جرب مفید است و ویار زن باردار را برطرف می‌کند.
– انار ترش و شیرین را با پیه‌ی داخل آن بکوبید و با قند بجوشانید، از استفراغ جلوگیری می‌کند. کسانی که قبل از غذا استفراغ می‌کنند باید آن را قبل از غذا بخورند.
– اگر مبتلا به زخم دهان هستید، روزانه دهان‌تان را با آب انار بشویید.
– اگر پس از درمان یرقان هنوز رنگ چشم‌تان زرد است، آب انار ترش را در چشم بچکانید.
– یک انار کامل را بسوزانید، نرم بسایید، با عسل مخلوط کرده و بر سینه و پشت ضماد کنید. سرفه‌ای که همراه خون باشد را درمان می‌کند.
– برای درمان زخم سفلیس انار را چند قسمت کنید و در سرکه بپزید، بعد آن را بکوبید تا مثل خمیر شود و روی زخم بمالید.
– آب آن را در ظرف مسی قرمز و سفید نشده بریزید، بجوشانید و به بدن بمالید؛ خارش و جوش‌های اعضای بدن را درمان می‌کند.
– برای درمان چرک ناخن یک عدد انار آب‌دار را در کنار آتش ملایم بپزید، بعد خوب له کرده، ضماد کنید، روی ناخن بگذارید و محکم ببندید.
– برای رفع درد سینه و سرفه‌ی مزمن خشک، سر یک انار شیرین را سوراخ کرده، روی آتش ملایم بگذارید و به دفعات تا آنجا که گنجایش داشته باشد، روغن بادام شیرین یا روغن بنفشه در آن بریزید تا جذب شود؛ سپس آن را فشار دهید و بمکید.
– اگر داخل انار را خالی کرده و روغن گل سرخ در آن بریزید و بر آتش ملایم بگذارید، سپس چند قطره در گوش بچکانید، برای درد گوش بسیار نافع است.
خواص رب انار
-رب انار ترش، آفت و برفک دهان را برطرف می‌کند.
– برای درمان زخم‌های داخل بینی و سودا، رب انار را با کمی عسل مخلوط کرده و ضماد کنید.
– اول معده را پاک کنید، سپس رب انار شیرین و کهنه را در چشم بکشید. بینایی را تقویت می‌کند و خارش چشم و زخم گوشه‌ی چشم را درمان می‌کند.
– مصلح رب انار، مصطکی است.
خواص هسته‌ی انار
نام‌های دیگر هسته‌ی انار، دانه‌‌ی انار و نار دانه است و از خواص درمانی آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
– عصاره‌ی جوشانده‌ی هسته‌ی انار، اسهال را بند می‌آورد.
– هسته‌ی انار را با پوسته‌ی انار بکوبید و ضماد کنید؛ خارش بدن را برطرف و اگزما را درمان می‌کند.
خواص پیه داخل انار
– پیه‌ داخل انار را بکوبید و ضماد کنید. ترک خوردگی‌های پاشنه‌ی پا را درمان می‌کند.
خواص درمانی پوسته‌ی انار
نام دیگر پوسته‌ی انار، راکورس دوگراناد و طبیعتش سرد و خشک است.
– قند ادرار را کم و خون را تصفیه می‌کند.
– از خونریزی‌ها به‌خصوص خونریزی‌های رحم جلوگیری می‌کند.
– برای دفع کرم‌های معده و روده، چهار گرم کوبیده‌ی خشک آن را با آب گرم مخلوط کنید و بخورید.
– مزه‌مزه‌ی آب جوشانده‌ی آن برای تقویت لثه مفید است و از خونروی پس از کشیدن دندان جلوگیری می‌کند.
– آب جوشانده‌ی آن را با گلنار بسایید، مخلوط کرده و روزی شش بار غرغره کنید؛ خونریزی گلو را بند می‌آورد.
– پاشیدن گرد کوبیده‌ی خشک آن برای خشک کردن زخم‌های ساده مصرف می‌شود.
خواص کلاهک انار
– هر روز گل‌های داخل کلاهک انار را بجوشانید و آب آن را بنوشید. بواسیر خونی را درمان می‌کند.
– آب جوشانده‌ی آن را در دهان مزه‌مزه کنید؛ دندان دردی که از نزله باشد را تسکین می‌دهد.
خواص گل انار
– صبح ناشتا، هفت عدد گل انار باز نشده‌ را بجوید و بخورید؛ قابض است، ولی سوزه‌ی باز نشده را فرو می‌برد.
– گل انار را بجوشانید و هر روز آن را غرغره کنید، زخم‌های دهان را التیام و خونریزی لثه را متوقف می‌کند.
– آن را با برگ مو مخلوط کرده، بپزید و بر شکم ضماد کنید. از استفراغ جلوگیری می‌کند.
– گل انار را بپزید، خمیر را ضماد کرده و استراحت کنید. این کار را هر شب ادامه دهید، ترک خوردگی پاشنه‌ی پا را برطرف می‌کند.
– از آب جوشانده‌ی آن برای شست‌وشوی بواسیر و ترشحات سفید مهبل استفاده می‌شود.
خواص پوست انار
– آب جوشانده‌ی پوست انار، قاعدگی ماهانه را تنظیم می‌کند.
– غرغره کردن آب جوشانده‌ی پوست انار برای درمان زخم‌های گلو مفید است.
– آب جوشانده‌ی آن را در داخل بینی بکشید؛ خونریزی بینی را قطع می‌کند.
خواص ریشه‌ی درخت انار
– چهل روز صبح ناشتا ریشه‌ی درخت انار را با مقدار مساوی ریشه‌ی شیرین‌بیان نیم‌کوب کرده و بجوشانید، آب آن را صاف کرده و بنوشید. قارچ داخل معده را درمان می‌کند.
– آب جوشانده‌ی آن را در دهان مزه‌مزه کنید، برای تقویت لثه مفید است، خونریزی لثه را قطع می‌کند و درد دندان را تسکین می‌دهد.
– دو مثقال از آن را نیم‌کوب کرده، با مقداری آب بجوشانید و با آب صاف کرده‌ی آن تنقیه کنید. برای قطع خونریزی بواسیر و بیماری‌های مقعد مفید است.
تذکر: طعم ریشه‌ی درخت انار بسیار نامطبوع است. مصرف آن عوارضی مانند تهوع، سرگیجه و اختلال در بینایی ایجاد می‌کند.
مضرات
– اسراف در خوردن انار باعث می‌شود تا غذا در معده فاسد، معده سست شود و ایجاد نفخ کند.
– مصرف زیاد انار ترش روده‌ها را خراش می‌دهد، به خصوص اگر ناشتا خورده شود ممکن است موجب التهاب روده‌ها شود.
– اگر با هسته خورده شود، قابض است و ایجاد تشنگی می‌کند.
– نیروی جنسی را در سرد مزاجان کاهش می‌دهد و برای این افراد مضر است. مصلح آن در اشخاص سرد مزاج زنجیل پرورده است.

منبع: کتاب اسرار گیاهان دارویی- تالیف احمد حاجی

برگرفته  از سایت مجله نیک و نو 

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0