خواص گندم از نظر طب سنتی
خواص گندم در طب سنتی
گندم از نظر طب سنتی ایران کمی گرم و معتدل بوده و دارای خواص مهم زیر است:
خونریزی را بند می آورد.
اشتها را زیاد می کند و چاق کننده است.
ضماد نان را روی آبسه ها و جراحات قرار دهید آنها را سریعا التیام می بخشد.
خواص گندم در طب سنتی
##ضماد گندم سوخته مخلوط با موم زنبور عسل برای باز کردن رنگ چهره مفید است.
##نان سبوس دار نیروی جنسی را افزایش می دهد.
##حریره آرد گندم مخلوط با شکر و بادام سرفه و خونریزی از سینه و سینه پهلو را برطرف می سازد.
##برای ازدیاد شیر در زنان شیرده نشاسته گندم را با رازیانه پخته و بخورید.
##جوشانده مخلوط گندم و جو غذای خوبی برای تقویت بچه های ضعیف است.
##برای رفع ناراحتی های پوستی آرد گندم را با آب مخلوط و خمیر کرده و آن را بپزید واین خمیر را روی این قسمت ها بگذارید.
##برای برطرف کردن اگزما نشاسته گندم را با گیلیسیرین مخلوط کرده و آن را بپزید و سپس روی این قسمت ها بگذارید.
##برای نرم کردن سینه و گرفتگی صدا نشاسته گندم را با چای نعناع خمیر کرده سپس کمی روغن به آن اضافه کنید و آن را بپزید.
##برای رفع تورم، خمیری از آرد گندم، آب و روغن زیتون درست کرده و روی قسمت های متورم بگذارید.
خواص سبوس گندم
سبوس گندم از نظر طب سنتی ایران گرم و خشک بوده و دارای خواص بسیاری است از جمله:
##یبوست را برطرف می کند به این منظور هر روزه صبح ناشتا یک تا دو قاشق سوپ خوری سبوس گندم را با دو لیوان آب مخلوط کرده و بنوشید.
##کسانی که می خواهند وزن کم کنند و لاغر شوند باید قبل از هرغذا یک قاشق سبوس گندم را در یک لیوان آب ریخته و بنوشند تا به زودی به وزن ایده آل برسند.
##برای برطرف کردن سرفه و زکام مقداری سبوس گندم را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید برای مدت یک ربع ساعت بجوشد. یک فنجان از این جوشانده را سه بار در روز بنوشید.
##برای رفع یبوست یک قاشق سبوس گندم را با کمی آب و عسل مخلوط کرده و هر روزه بخورید.
منبع: یکصد گیاه معجزه گر/ دکتر سهراب خوش بین