خواص شگفت انگیز آلبالو
نامها:
نام فارسی: آلبالوپیشنمایش
نام انگلیسی: Prunus cerasus
نام سنتی: قراصیای ترش
معرفی میوه:
آلبالو میوهای سرخ رنگ، شبیه گیلاس ولی کوچکتر و ترش و شیرین است. میوه آلبالو، لذیذ و مطبوع میباشد و نام دیگرش ” آلی بالی” است. درخت آن در مناطق مختلف ایران میروید و از میوه تازه و خشک آن استفاده میکنند و یا از آن شربت، مربا و یا آلبالو پلو و خورش آلبالو درست میکنند. از آنجا که قند موجود در آلبالو از سلولز است برای بیماران مبتلا به مرض قند (دیابت) مضر نیست و جذب آن آسان است. بهترین آلبالو برای خوردن، آلبالوی تازه است که رنگی کاملاً قرمز و درخشان دارد و آلبالوی نارس، دیر هضم است و کار رودهها را مختل میکند.
طبع:
دارای طبع سرد و خشک میباشد و مصلح آن عسل است.
ترکیبات شیمیایی:
سرشار از ویتامینهای A,B وC میباشد.
مواد معدنی موجود در آن شامل آهن، و سدیم میباشد.
موارد مصرف و اثرات درمانی آلبالو
سبب افزایش اشتها شده به همین جهت برای افراد لاغر سودمند است.
برای مبتلایان به دیابت مفید بوده و سبب باز شدن رنگ رخساره میگردد.
خاصیت ضد سرطانی داشته و برای افراد مبتلا به تصلب شرایین، نقرس و رماتیسم مفید است.
کاهش دهنده فشار و غلظت خون است.
برای درمان زخم روده، دندان درد، آبریزش چشم، خونریزی بینی و سرفه مفید است.
برای تقویت حافظه و تقویت نیروی جنسی مفید است.
مصرف آن برای ازدیاد نطفه ی مردان مفید است و سبب تجدید قوای جوانی میشود.
آلبالوی خشک شده از تازه آن قابضتر است.
خوردن یک مثقال صمغ درخت آن با آب سرد در رفع سرفه مزمن مفید است.
مصرف آب آن خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی دارد.
عصاره هسته آن نیز در درمان بیماریهای التهابی و نیز جلوگیری از گسترش آسیب عضله قلبی بعد از سکته قلبی مؤثر است.
قابض، تقویت کننده معده و روده و کبد گرم، برطرف کننده تشنگی و حرارت و اسهال و استفراغ صفراوی میباشد.
خوردن شیره هسته آن با رازیانه برای خرد کردن سنگ کلیه و مثانه و مجاری ادراری بی نظیر است.
مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو برای معالجه نارساییهای کبد مفید است. شربت یا مربای آلبالو در معالجه التهاب و ورم کلیه، ورم معده و روده مؤثر است.
موارد منع مصرف:
افراد سرد مزاج و مبتلایان به ناراحتی گوارشی باید در مصرف احتیاط کنند.
منابع:
درمان بیماریها با داروهای معجزهگر گیاهی
تغذیه در طب ایرانی، اسلامی
برگرفته از سایت مفید طب