طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

خواص ذرت

معرفی گیاه:
ذرت که به فارسی بلال نیز نامیده می‌شود، گیاهی است یک ساله و یک پایه، دارای ساقه‌ای راست که ارتفاع آن تا چهار متر می‌رسد. برگ‌های ذرت متناوب و دراز می‌باشد. گل‌های نر آن به صورت خوشه‌ای بوده که مرکب از سنبل‌های قرمز روشن می‌باشد. گل‌های ماده آن از ۲ تا ۴ گل تشکیل شده و در کنار برگ‌های ذرت قرار دارد.

غشایی که روی بلال را می‌پوشاند سبز رنگ و مانند برگ می‌باشد. دانه‌های کروی شکل ذرت در اطراف محور مرکزی بلال قرار گرفته‌اند. این دانه‌ها به رنگ زرد یا قهوه‌ای می‌باشند.[۲]

طبع گیاه:
از نظر طب قدم ایران سرد و خشک است.[۲]

در مطالعه‌ای دیگر آمده است که دارای طبع خشک و معتدل است.[۱]

رویشگاه:
ذرت گیاه بومی ‌آمریکای مرکزی و مکزیک است و از آن جا به مناطق دنیا راه یافته است.[۲]

فرآورده‌ها:
برای درست کردن دم کرده کاکل ذرت، مقدار ۳۰ گرم از آن را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۵ دقیقه دم می‌کنند.

به غیر از کاکل ذرت از برگ، ریشه و ساقه بلال نیز استفاده طبی به عمل می‌آید.[۲]

ترکیبات شیمیایی:
رنگ زرد این گیاه مربوط به موادی به نام زئین(Zeine) و زیازانتین(Zeaxanthine) می‌باشد. در صد گرم دانه ذرت خام مواد زیر موجود است:[۲]

آب ۱۳ گرم سدیم ۱ میلی گرم
انرژی ۳۴۸ گرم پتاسیم ۲۸۵ میلی گرم
پروتئین ۸/۹ گرم ارسنیک ۳۰ میلی گرم
چربی ۳/۹ گرم ویتامین آ ۴۹۰ واحد
مواد نشاسته ای ۷۲ گرم ویتامین ب۱ ۰/۳۷ گرم
کلسیم ۲۲ میلی گرم ویتامین ب۲ ۰/۱۲ گرم
۲۶۸ میلی گرم ویتامین ب۳ ۲/۲ میلی گرم
آهن ۲/۱ میلی گرم  


ذرت دارای ویتامین‌های B,B12 و ویتامین C می‌باشد که بخشی از آن در اثر سوختن و پختن از بین می‌رود. همچنین دارای املاح معدنی نظیر سلولز، فسفر، کلسیم، پتاسیم، گلوکز، مالتوز، نشاسته، مواد ازتی، چربی و مواد هیدروکربنی است.[۱]

کاکل آن دارای مواد معدنی مختلف و املاح پتاسیم و کلسیم می‌باشد. در صد گرم کاکل ذرت مواد زیر موجود است:[۲]

گوگرد ۲/۸ میلی گرم سدیم ۰/۲ میلی گرم
کلر ۳/۶ میلی گرم پتاسیم ۲۶/۵ میلی گرم
کلسیم ۱/۷ میلی گرم سیلیسیم ۴ گرم
فسفر ۵/۲ میلی گرم منیزیم ۲۶/۵ میلی گرم
آهن ۰/۰۶ میلی گرم  

همانطور که در جدول بالا مشاهده می‌شود کاکل ذرت دارای مقدار زیادی پتاسیم است و به علت وجود این ماده معدنی است که کاکل آن ادرارآور است.[۲]

موارد مصرف و اثرات درمانی ذرت
خواص درمانی ذرت:
سنگ کلیه را از بین برده و برای یبوست مفید است.[۱]
برای درمان خونریزی‌های داخلی مفید بوده و کم خونی را درمان می‌کند.
دارای ارزش غذایی فراوانی است و به علت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابلیت تهیه نان را ندارد. بنابراین برای تهیه نان ذرت آرد آن را با سایر غلات مخلوط می‌کنند.
پماد آن خشک کننده زخم‌ها می‌باشد.
استفاده مداوم از آن از کرم خوردگی دندان جلوگیری می‌کند.
روغن آن برای درمان اگزما و بیماری‌های پوستی مفید است.[۲]
غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان می‌باشد.
روغن ذرت کلسترول خون را پایین می‌آورد.[۱][۲]
خواص درمانی کاکل ذرت:
کاکل ذرت‌ را قبل از رسیدن کامل، یعنی قبل از پژمرده شدن می‌چینند و به سرعت خشک می‌کنند که بعد از خشک شدن رنگ قهوه ای پیدا می‌کند.[۲]

از جوشانده برگ‌های بلال برای دفع سنگ مثانه استفاده می‌شود.
دم کرده کاکل آن به مقدار یک گرم در یک لیتر آب، برای حبس البول، کیسه صفرا، سرماخوردگی مثانه، ورم مثانه و قولنج تجویز می‌شود.[۱]
درد و ناراحتی‌های دستگاه ادراری را تسکین می‌دهد.
سنگ مثانه، التهاب، ورم مثانه و درد مثانه را از بین می‌برد.
جوشانده ساقه وسط بلال خونریزی از بینی را بند می‌آورد.
جوشانده ریشه آن برای سوزش مجاری ادراری مفید است.
جوشانده وسط بلال درد شکم و معده را از بین می‌برد.
در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می‌کردند.[۲]
کاکل ذرت‌ به طور کلی دستگاه ادراری را تمیز می‌کند.
دم کرده کاکل ادرارآور و آرام کننده دستگاه ادراری است.[۲][۱]
موارد منع مصرف:
زیاده روی در مصرف آن موجب سوءهاضمه و عدم جذب ویتامین B3 می‌گردد.[۱]

منابع: درمان بیماری‌ها با داروهای معجزه گر گیاهی
طبیعت و سلامتی (غذا داروها)

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0