طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

خواص جالب خرفه

 
نام‌ها:
نام فارسی: خرفه

نام انگلیسی: Portulaca oleracea

نام سنتی: بقله الحمقاء

معرفی گیاه:
به فارسی آن را پر پهن می‌گویند. گیاهی با برگ‌های کلفت و گوشتی و کرک دار است که بیشتر به‌صورت خودرو و در حاشیه مزارع دیده می‌شود و در بعضی مناطق هم آن را پرورش می‌دهند. خرفه معمولاً به‌صورت پخته‌شده مصرف می‌شود. تخم‌های سیاه‌رنگ آن در شیرینی‌پزی کاربرد دارد.[۱]

تخم خرفه
تخم خرفه که در شیرینی‌پزی کاربرد دارد
طبع گیاه:
دارای طبع سرد و تر است و مصلح آن کرفس، نعناع و مصطکی می‌باشد.[۱][۲]

موارد مصرف و اثرات درمانی خرفه
پیامبر خدا (ص) فرمودند: “بر شما باد خرفه، چراکه زیرکی می‌دهد و اگر تنها یک‌چیز باشد که عقل را افزون کند همان است.”
امام صادق (ع) فرمودند: “در روی زمین، گیاهی والاتر و سودمندتر از خرفه نیست و آن سبزی حضرت فاطمه (س) است.”
در برگ‌های آن مقدار قابل‌توجهی ویتامین‌های C و B و املاح منیزیم، آهن، آلومینیوم، منگنز، پتاسیم و سدیم موجود است.
تصفیه‌کننده خون است.
شیره گیاه یا له‌شده آن مرهم مناسبی برای جای نیش حشراتی مثل زنبور و رفع ورم‌های پوستی است.[۱]
تسکین‌دهنده صفرا و خون و تشنگی، حرارت کبد و معده و رحم، تب‌های گرم و صفراوی است.
از رشد سلول‌های سرطانی در دهانه رحم جلوگیری می‌کند.
در رفع دیابت، سردرد گرم، عفونت ریه و استفراغ مؤثر است.
اثر ضد دیابتی دارد و به‌خصوص در بهبودی نارسایی کلیه ناشی از دیابت مؤثر است.
مصرف آن در گرم‌مزاجان لاغر و خشک، باعث چاق شدن خواهد شد.
مصرف ۳۵ گرم آب خرفه با ۷ گرم شکر یا نبات جهت بواسیر خونریزی دهنده و برای قطع خونریزی قاعدگی مفید است.
خوردن خرفه پخته همراه باکمی روغن و پیاز جهت قطع اسهال و تقویت روده‌ها و خوردن آن با سرکه جهت درد کلیه مفید است.
اضافه کردن خرفه به غذاهای فرد تب‌دار در کاهش تب مؤثر است، همچنین ضماد خرفه با حنا بر کف دست‌وپا برای تسکین حرارت آن‌ها مفید است.
خوردن برگ و ساقه خرفه کاهش‌دهنده اشتهاست.
تخم خرفه در همه خواص ضعیف‌تر از برگ آن بوده به‌جز در رفع عطش که قوی‌تر از آن می‌باشد.
نگه‌داشتن سائیده تخم آن در دهان، در رفع آفت دهان به‌خصوص اطفال مؤثر است.[۲]
ترشح ادرار را افزایش می‌دهد و در خرد کردن سنگ مثانه نقش دارد.
تسکین‌دهنده برخی ناراحتی‌های گوارشی نظیر نفخ و ایجاد سوزش در معده است.[۱][۲]
موارد منع مصرف:
به عقیده برخی متخصصان زنان باردار نباید آن را مصرف کنند.[۱]
منابع:

[۱].فرهنگ داروهای گیاهی
[۲].تغذیه در طب ایرانی، اسلامی

برگرفته از سایت مفید طب

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0