خواص باورنکردنی هسته انگور
انگور یکی از میوههای بسیار مقوی و پرخاصیت است که از دیرباز در طب اسلامی و سنتی ایران برای پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها توصیه شده است.
علاوه بر میوهی انگور، برگ، هسته و تمام قسمتهای آن نیز قابل استفاده است و خواص درمانی و دارویی دارد. نکتهی مهم این است که بسیاری از ما هنگام خوردن انگور، هستهی آن را خارج میکنیم، اما باید بدانید هستههای این میوه دارای مواد مغذیاند که به حفظ سلامتی، جوانی، زیبایی و تناسب اندام کمک میکنند. برای آشنایی با خواص این دانههای کوچک با ما همراه شوید.
طبیعت هستهی انگور
هستهی انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.
هستهی انگور، محافظ ریهها
PCO موجود در عصارهی هستهی انگور عفونتهای تنفسی، سرفه و خلط سینه را از بین میبرد، شما را در برابر آلودگیها حفظ میکند و برای درمان آسم و آمفیزم مفید است. اگر از ناراحتیهای ریوی و تنگی نفس رنج میبرید، حتما انگور میل کنید و هستههای آنها را درنیاورید!
تولید خون صالح
یکی از معیارهای سلامتی، تولید خون صالح در بدن است. مصرف هستهی انگور باعث تحریک جریان خون و مانع از ترومبوز (تشکیل لختهی خون) شده و فشارخون را کنترل میکند. فلاوونوئیدهای موجود در این هستهی کوچک نیز باعث تقویت رگهای خونی و تصفیهی خون از سموم، مواد زائد و عناصر مضر میشود.
دشمن انواع سرطان
براساس تحقیقات علمی، آنتیاکسیدانهای موجود در هستهی انگور ضد سرطان هستند و از بروز انواع سرطان جلوگیری میکنند. در واقع خواص آنتیاکسیدانی هستهی انگور به عنوان یک مکمل طبیعی باعث پیشگیری از سرطانهای پوست، پروستات و سینه میشوند. ویتامین E و PCO موجود در هستهی انگور از تخریب DNA سلولی جلوگیری میکند.
ضد پیری زودرس
دانههای ریز انگور حاوی رسوراترول هستند که ترشح کلاژن را فعال و پوست را محکم و مرطوب کرده و به تقویت موها و مقابله با آکنهها کمک و با پیری سلولهای پوستی و بروز چین و چروک مقابله میکند. درنتیجه باعث جوانی و سلامت پوست میشود. عصارهی هستهی انگور نیز پوست را در برابر اشعهی ماورای بنفش خورشید محافظت و از بروز سرطان جلوگیری میکند، موجب تقویت بافت پیوندی پوست و حفرههای چربی، کاهش اثر زخمهای قدیمی، ترکهای حاصل از لاغر شدن بعد از چاقی و گلولههای چربی به خصوص در رانها میشود. باید بدانید بیشتر کرمهای موجود در بازار حاوی هستهی انگور (به منظور کاهش آکنه و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست) هستند.
موهای شاداب
ترکیبات موجود در هستهی انگور جریان خون را در مویرگها افزایش میدهد، درنتیجه باعث تغذیهی سلولهای پوست سر شده و از ریزش مو جلوگیری میکند. اگر میخواهید موهایتان را تقویت کرده و سلامت و شادابیشان را حفظ کنید، هستهی انگور را خوب بجوید.
بیماریهای قلبی – عروقی
هستهی انگور ویتامین فراوانی دارد که در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی موثر و ضد سکته است. حتما میدانید که کلسترول بالا، عروق را سفت میکند و احتمال سکته را بالا میبرد، اما مصرف هستهی انگور سلامت شما را حفظ میکند، زیرا موجب کاهش کلسترول بد و فشارخون میشود.
چشمهای قوی
PCO موجود در هستهی انگور و ویتامین E آن از اثر تخریب رادیکالها جلوگیری کرده و به سلامت چشمها کمک میکند. این دانههای ریز همچنین موجب سلامت پروتئین کلاژن سلولهای بینایی و بهبود هر نوع عارضهی چشمی مانند لکهی چشم، کاهش خستگی چشمها و مقابله با بیماریهای چشمی ناشی از دیابت میشود. عصارهی هستهی انگور نیز در درمان آب مروارید و آب سیاه موثر است.
سلامت دندان و لثهها
اگر به سلامت دندان و لثههای خود علاقهمندید، حتی اگر دوست ندارید هستهی انگور مصرف کنید، زیرا آنتیاکسیدان موجود در آن از خرابی دندان جلوگیری میکند و موجب میشود لثهها سفت و صورتی رنگ باقی بمانند. مصرف انگور در مبتلایان به عفونتهای دهان بسیار مفید است.
گنجینهی آنتیاکسیدان
هستهی انگور منبع غنی آنتیاکسیدانهای مغذی است که از بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت کرده و باعث تقویت بافتها و ارگانها میشوند. با مصرف هستهی انگور، پس از سه روز خواص آنتیاکسیدانی، ویتامینهای C و E و بتاکاورتن موجود در آن در بدن فعال میشوند و با عناصر مضر و آسیب رسان مقابله میکنند.
ضدباکتری و ضدالتهاب
اگر آرتریت، درماتیت، سینوزیت، گاستریت، ورم معده و عفونت ادراری دارید، هستهی انگور بخورید، زیرا ضدالتهاب است و میتواند عفونتهای بدن را از بین ببرد. همچنین ترکیبات موجود در آن باعث تمیزی رودهها میشود.
محافظ سیستم عصبی
برخی منابع علمی تاکید دارند PCO موجود در هستهی انگور موجب بهبود بیماران مبتلا به ام.اس میشود و جلوی پیشرفت عوارض این بیماری را میگیرد. PCO این قابلیت را دارد که از مرز خونی مغز عبور کند و به سلولهای مغزی وارد شود.
روش مصرف
* برای استفاده از خواص هستهی انگور باید این میوه را کامل و با هسته میل کنید، فقط یادتان باشد آن را خوب بشویید.
* اگر به میوههای ارگانیک دسترسی دارید، از آنها استفاده کنید یا هستهی انگور را خارج کرده، بشویید و خشک کنید. سپس آنها را آسیاب کرده یا در اسموتیها یا آبمیوههای خانگی بریزید.
* اگر هستهی انگور را همراه خود میوه مصرف میکنید، حتما آن را به خوبی بجویید تا راحتتر هضم شوند.
* عصاره یا کپسولهای هستهی انگور نیز وجود دارد. تاکنون هیچ عارضهی جانبی خاصی برای مصرف هستهی انگور گزارش نشده است، اما توصیه میکنیم اگر داروی خاصی مصرف میکنید یا از بیماری خاصی رنج میبرید، قبل از تهیه و مصرف هر نوع مکمل گیاهی با پزشک مشورت کنید.
برگرفته از سایت مجله نیک و نو