طوبی طب
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

برای مشاهده لیست علاقه مندی ها وارد شوید!

مشاهده محصولات فروشگاه

بهار فصل دمنوش بهارنارنج


گیاه شناسی

نارنج گیاهی درختی به ارتفاع پنج متر است که شکوفه‌های آن را «بهارنارنج» می‌نامند. این درخت حالت همیشه سبز دارد.

بهارنارنج تازه، عطر و طعمی پسندیده دارد که پس از خشک شدن بوی آن ضعیف می‌شود.

بهارنارنج، سفید رنگ است و پنج کاسبرگ، پنج گلبرگ گوشتی و بیست پرچم دارد.

برای مصرف دارویی، بهارنارنج را به شکل غنچه‌ی ناشکفته هنگام صبح، پس از آن که ذرات شبنم خشک شد، از درخت می‌چینند و سپس به سرعت در تاریکی خشک می‌کنند.

طبیعت

طبیعت این گیاه از نظر طب سنتی ایران، گرم و خشک است.

تاثیر روی دستگاه عصبی

– دمنوش بهارنارنج به عنوان ضد تشنج در بیماری‌های عصبی مانند هیستری و ضعف اعصاب مورد استفاده قرار می‌گیرد.

– اثر خواب‌آور دارد.

– سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش می‌دهد.

– تشویش و اضطراب را از بین می‌برد.

– برای کنترل تشنج‌ها مفید است.

– بهارنارنج نشاط‌ آور است.

تاثیر روی دستگاه قلبی–عروقی

– دمنوش بهارنارنج در رفع تپش قلب مفید است.

– برای کنترل حمله‌ی قلبی موثر است.

*تاثیر روی دستگاه گوارش

– دمنوش بهارنارنج اشتهاآور است.

– در تقویت معده بسیار موثر است.

– افزایش دهنده‌ی صفراست.

– کمک‌کننده به هضم غذاست.

– دمنوش بهارنارنج برای رفع دل‌پیچه، توصیه می‌شود.

– گاز معده را دفع می‌کند.

تاثیر روی دستگاه ادراری–تناسلی

– دمنوش بهارنارنج برای تقویت نیروی جنسی به‌کار می‌رود.

– مدر است.

تاثیر روی دستگاه تنفسی

– دمنوش بهارنارنج ضد سرفه است.

– برای تسکین درد سینه مفید است.

*خواص دیگر

– در رفع سکسکه به کار می‌رود.

طرز تهیه

برای درست کردن دمنوش بهارنارنج، کافی است. ۱۰ گرم از آن را در دو لیوان آب جوش بریزید و ۲۰ دقیقه روی شعله‌ی غیر مستقیم بگذارید تا دم بکشد، سپس آن را صاف کرده و همراه با عسل میل کنید.

شربت بهارنارنج، نوشیدنی خواب‌آور

از بهارنارنج شربتی بهاری تهیه می‌کنند که بسیار خوش طعم و گواراست و خواص فراوانی دارد.

برای تهیه‌ی این شربت سه پیمانه عسل، سه پیمانه آب و دو پیمانه عرق بهارنارنج را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد.

۱۰ دقیقه به قوام آمدن شربت مانده، یک قاشق سوپ‌خوری آبلیمو به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه بجوشد و قوام آید (کمی رقیق‌تر از شربت مربا باشد). سپس آن را از روی حرارت بردارید و بعد از سرد شدن میل کنید.

بهتر است شربت بهارنارنج را در یخچال نگهداری کنید تا خراب نشود.

عرق بهارنارنج

آب حاصل از تقطیر گل‌های بهارنارنج، «عرق بهارنارنج» نامیده می‌شود که طبیعت گرم دارد و در آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اگر عرق بهارنارنج دارای غلظت مناسب بوده و آلودگی‌های میکروبی و قارچی نداشته باشد، برای تسکین شوک‌ها و از بین بردن نفخ سودمند است.

همچنین مقوی جسم، روح و اشتهاآوری قوی است.

آب مقطر بهارنارنج آرام کننده است. عرق بهارنارنج به مدت یک سال از تاریخ تهیه‌ی اثر درمانی خود را حفظ می‌کند.

عرق بهارنارنج به جای دیازپام

براساس تحقیقات انجام شده، از بهارنارنج می‌توان به عنوان یک پیش داروی موثر جهت کاهش اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی استفاده کرد.

عرق بهارنارنج برای رفع غم و افسردگی مفید است و بهترین ترکیبی که، در روزهای گرم سال از آن می‌توان استفاده کرد عرق بهارنارنج همراه گلاب و آب است.

مضرات

* عصاره‌ی بهارنارنج سبب بالا رفتن فشارخون و افزایش ضربان قلب می‌شود و افراد دچار بیماری قلبی باید از استفاده‌ی بیش از حد آن پرهیز کنند.

* باید بهارنارنج در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.

* زیاده‌روی در خوردن عرق نارنج بی‌خوابی ایجاد می‌کند.

* زیاده‌روی و مصرف بی‌رویه‌ی بهارنارنج موجب ناراحتی‌های کبدی می‌شود.

شرایط نگهداری

عرق بهارنارنج زود فاسد می‌شود و بهتر است دور از نور نگهداری شود.

برگرفته از سایت مجله نیک و نو 

راه ارتباطی سریعتر با کاربران عضویت در کانال

بیشتر بخوانید

    لینک کوتاه:
    0